De column van Willem van Hanegem (Foto: Almere DEZE WEEK)

Almere City haalt eerste punt onder Alex Pastoor

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft het eerste punt binnengesleept onder de nieuwe trainer Alex Pastoor. Thuis tegen Telstar eindigde de wedstrijd zondag in de brillenstand: 0-0.

Pastoor koos voor de wedstrijd voor een injectie van jeugd. Drie jochies van 19 (Rullens, Esajas, Puriel), twee jochies van 20 (Poll en Wildeboer, die zijn basisdebuut maakte), dat betekendedat ‘zekerheidjes’ als Tim Receveur, Maarten Pouwels en Jonas Arweiler op de bank begonnen.
Keeper Agil Etemadi moest na een botsing met een Telstar-aanvaller het veld verlaten en werd vervangen door de net aangetrokken Nordin Bakker.
Almere City FC is de hele wedstrijd lang de bovenliggende partij. Lance Duijvestijn kwam in beide helften nog het dichtst bij een doelpunt. In de eerste helft viel een voorzet van Bram van Vlerken perfect voor de voeten van de nummer 10, maar keeper Ronald Koeman (de zoon van...) koos de goede hoek. Ook in de tweede helft was Koeman enkele malen de reddende engel.
De aanvallende verbetering zal er richting 4 februari wel moeten komen. Dan gaat Almere City FC naar FC Dordrecht. Sinds de jaarwisseling doet de ploeg van hoofdtrainer Michele Santoni het verrassend goed en heeft het zelfs de laatste plaats overgegeven aan Almere City FC.