Verslagenheid bij Almere City FC na de late 1-0 van De Graafschap (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City verliest op valreep van De Graafschap

FBK SPOTPARK - Almere City FC heeft vrijdag op de valreep verloren van De Graafschap. In Doetinchem gaf de ploeg van Alex Pastoor alles, maar moest in de slotminuut een tegendoelpunt incasseren van Giovanni Korte. Door een overwinning van FC Dordrecht bij Jong FC Utrecht is Almere City FC nu hekkensluiter.

Na twee forse verliespartijen hield de ploeg van Alex Pastoor In Doetinchem lang knap de nul. In de saaie eerste helft werd vooral gestreden op het middenveld. Toch ontstond er tumult toen veertig supporters van De Graafschap zich ongeoorloofd toegang verschaften tot De Vijverberg en zeven minuten lang hun stem lieten horen. De boodschap was kraakhelder: de stadions moeten weer open, want het betaald voetbal heeft laten zien dat dit veilig kan.

Tweede helft

In de tweede helft tapte Almere City FC uit een heel ander vaatje. De ploeg kreeg grip op de Achterhoekers en dat uitte zich na vijf minuten in de grootste kans van de wedstrijd. Een lobachtige voorzet van Bram van Vlerken viel achter de verdediging, recht voor de voeten van Lance Duijvestijn. Die schrok echter zodanig van het cadeau dat hij keihard in het zijnet schoot. Ook Thijs van Leeuwen deed de bank opveren met een vilein schot. Het balletje ging net naast. Thomas Poll en opnieuw Van Leeuwen schoten over het doel.

Superboeren

Net toen iedereen dacht dat Almere een gelijkspel of een overwinning over de streep zou trekken scoorden de Superboeren in de absolute slotfase. Giovanni Korte verschalkte met een halve volley keeper Agil Etemadi.
Almere City FC keert op zondag 30 januari terug op de eigen thuisbasis. SC Telstar is dan de tegenstander. Mogelijk is deze wedstrijd als vanouds weer met publiek.