Alex Pastoor (links) en Teun Jacobs (Foto: Ron Baltus)
Alex Pastoor (links) en Teun Jacobs (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Alex Pastoor begonnen aan klus bij Almere City

Sport

FBK SPORTPARK - Alex Pastoor is deze week begonnen aan zijn klus bij Almere City FC. De trainer werd aangesteld als opvolger van Gertjan Verbeek die de ploeg niet aan het voetballen kreeg. 

Na zijn eerste training laat Pastoor weten dat hij rustig aan van start wil gaan bij de club en niet direct de boel op zijn kop gaat zetten. Afgelopen maandag stond de trainer voor het eerst voor de groep in aanloop naar de eerstvolgende wedstrijd, uit in Eindhoven tegen Jong PSV. Pastoor wil dat de spelers ‘een bepaalde beleving van het vak proeven’ en die ook meegeven. ‘Ik hou van energiek en aanvallend voetbal, maar ik hou vooral van georganiseerd voetbal. Dat is iets waaraan ik wil werken.’

Ervaring

Net als Verbeek is ook Pastoor een trainer met ervaring. Hij ziet het daarom niet als een probleem om midden in het seizoen aan de slag te gaan. “Bij een langere aanloop heb je vaak meer tijd om de jongens te leren kennen. Dat is nu wat korter, maar voor de rest verschilt het niet erg veel.” Verder kijkt de trainer liever niet teveel terug. “Laten we niet te veel gaan benoemen wat er niet goed was, ik vind dat heel veel dingen juist erg goed zijn. Door aan een paar schroefjes te draaien, zou het misschien nog beter kunnen. Dat gaan we in de trainingen proberen te ontdekken.”


Uit de krant