Teun Jacobs (rechts) bij de presentatie van trainer Alex Pastoor (Foto: Ron Baltus)
Teun Jacobs (rechts) bij de presentatie van trainer Alex Pastoor (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Technisch manager Teun Jacobs vertrekt bij Almere City

Sport

FBK SPORTPARK - De wegen van Almere City FC en technisch manager Teun Jacobs gaan scheiden. Die conclusie trokken de club en Jacobs na diverse evaluatiegesprekken in de afgelopen weken.

Jacobs begon in januari 2020 aan zijn klus bij Almere City FC. Hij kwam over van de KNVB, waar hij een managementfunctie Technische Zaken bekleedde. Met die bagage ontwikkelde hij een voetbaltechnisch plan voor Almere City FC. Aan de hand van dit plan werd de Football Academy verder geprofessionaliseerd, is er veel expertise toegevoegd aan de technische organisatie en is er een fundament gebouwd voor de sportieve toekomst van de club. De prestaties van het eerste team waren tijdens het dienstverband van Jacobs zeer wisselend. Waar seizoen 20/21 de recordboeken inging voor wat betreft klassering en puntentotaal, daar is het huidige seizoen ronduit teleurstellend.

Mooie stappen

“Ik heb met veel energie het technisch beleid van deze club mogen bepalen”, zegt Jacobs. “Er zijn mooie stappen gezet binnen de club met helaas een lelijke afdronk als je de huidige ranglijst erbij pakt. Hoe dan ook rijd ik nog iedere dag met veel plezier naar Almere. De club komt nu echter in een andere fase, waar een ander type technisch manager beter bij past. Ik ga in de komende periode mijn werkzaamheden zo goed mogelijk afronden en onze samenwerking op een positieve manier afsluiten. ”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto