Jeffrey Puriel maakte zijn eerste treffer voor City. (Foto: Ron Baltus)
Jeffrey Puriel maakte zijn eerste treffer voor City. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City geeft zege onnodig weg

FBK SPORTPARK - Almere City heeft vrijdagavond een zeker lijkende zege onnodig weggegeven. In en tegen mede-laagvlieger Dordrecht werd het 2-2. Daardoor is de ploeg van trainer Alex Pastoor nog steeds hekkensluiter.

Na een spervuur aan kansen, aan beide zijden, was het Jeffry Puriel die zijn eerste treffer voor de hoofdmacht maakte en daarmee de Almeerders op voorsprong zette. Even later verdubbelde Tijmen Wildeboer de score nadat hij bij een slecht verwerkte vrije trap de enige was die vurig genoeg reageerde. De jonge spits vloog de bal zo’n beetje het doel in, en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Roet

Na rust wist Dordrecht toch roet in het eten te gooien. Na een ongelukkig moment schoof Bram van Vlerken de bal in eigen doel, doordat de bal via zijn been over keeper Nordin Bakker heen viel. Vijf minuten voor tijd zorgde een kopbal voor de 2-2.

De volgende wedstrijd is tegen FC Emmen, thuis in het Yanmar Stadion. City zal zich dan gesteund weten door het thuispubliek. 1/3e van het stadion mag worden bezet, genoeg om alle seizoenkaarthouders weer van een plek te voorzien.