De spelers vieren de beslissende 1-2 met de meegereisde fans. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City begint vierde periode met zege

Sport

FBK SPORTPARK – Almere City FC heeft maandag de eerste wedstrijd in de vierde periode gewonnen van Jong FC Utrecht. Dankzij een laat doelpunt van spits Maarten Pouwels zegevierde de ploeg van trainer Alex Pastoor met 1-2.

Het is (nog) niet het jaar van Maarten Pouwels. Maar een kleine vijf minuten voor tijd gooide de spits alle last van zijn schouders. Nog geen kwartier nadat hij in het veld kwam ontfutselde hij een tegenstander de bal  op de achterlijn en schoot vanuit een onmogelijke hoek de 1-2 binnen.

Vierde periode

Almere City FC maakt door het doelpunt een bliksemstart in de vierde periode. Mocht het de periodetitel winnen zou dit teleurstellende seizoen toch nog leiden tot een plek in de play-offs. De spelers staken die ambitie maandagavond aan het begin van de wedstrijd in ieder geval niet onder stoelen of banken. Tijmen Wildeboer zette de ploeg na vijf minuten al  op voorsprong en had een  minuut later de 0-2 al kunnen binnenwerken na een fout in de Utrechtse verdediging. De jonge spits schrok echter zelf van de mogelijkheid.

Grimmig

Jong Utrecht drong wel aan, maar de gelijkmaker viel pas twintig minuten voor tijd toen Almere ook de nodige kansen had gekregen en grimmig was geworden. Yuya Ikeshita verraste met een verwoestend afstandschot doelman Nordin Bakker. Gelukkig was het slotakkoord aan Pouwels, die zich voor één dag het goudhaantje van Almere City FC mag noemen.