Almere City FC speler Maarten Pouwels in duel met Brian Koglin van VVV Venlo. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City kan zege geen vervolg geven

FBK SPORTPARK – Almere City FC heeft de verrassende zege op Jong Ajax, vorige week maandag, vrijdagavond geen vervolg kunnen gegeven in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. De Almeerders verloren met 0-1.

Almere City FC was lange tijd de betere ploeg, maar een eigen doelpunt van Danny Post bleek doorslaggevend. Tim Receveur viert zijn eigen feest. De aanvoerder vierde vrijdag de komst van zijn eerstgeborene, zijn zoontje Senn, en liet het duel aan zich voorbij gaan. Voor Post ging het na 23 minuten mis. Alhoewel Almere City FC uit de startblokken schoot en kans op kans kreeg, viel het doelpunt aan de andere kant. Post probeerde in het vijfmetergebied aanvaller El Azrak van scoren te weerhouden, maar prikte de bal daarbij per abuis voorbij zijn eigen keeper.

Presenteerblaadje

City kreeg de kansen in de eerste helft op een presenteerblaadje. Voor het doelpunt van Post was het vooral Duijvestijn die de kansen kreeg. Hij mikte een vrije trap van net buiten de zestien nét over de kruising en later werd hij vanaf de flanken bediend door Tijmen Wildeboer voor een vrije schotkans. Ook hier lepelde de aanvallende middenvelder de bal over. Ook ná het eigen doelpunt waren er legio kansen. Puriel kwam een teenlengte tekort op een scherpe voorzet van Bram van Vlerken en stuitte net voor rust bij een diepe bal op keeper Delano van Crooij.

Sterk

Was de eerste helft al sterk, de tweede helft was dat nog meer. Het ontbrak echter aan geluk. Duijvestijn zag hoe zijn directe tegenstander hands maakte in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag dat niet. De vonk sloeg helemaal over toen Jonas Arweiler het veld betrad. De Duitse aanvaller kreeg direct twee opgelegde kansen, maar beide keren was het de voet van Van Crooij die VVV-Venlo in de wedstrijd hield.