Francisco Conceição in duel met Thomas Poll (Foto: Fred Rotgans)
Francisco Conceição in duel met Thomas Poll (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Almere City FC speelt gelijk tegen Ajax

Sport

FBK SPORTPARK – Met de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal is afgelopen weekend het voetbalseizoen 2022-2023 officieel van start gegaan. Ajax verloor van PSV. De reserves van de Amsterdammers speelden een dag later vriendschappelijk tegen Almere City FC gelijk. Vrijdag spelen de Almeerders de eerste wedstrijd van het seizoen, in Limburg, tegen VVV Venlo. 

Zondag was de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen. Almere City FC had voor het oog van 2300 thuisfans zelfs kansen op meer dan een gelijkspel. Joey Jacobs tekende voor de Almeerse treffer, zijn eerste. Ajax, waar spelers als Brian Brobbey, Mohamed Daramy, Calvin Bassey en Remko Pasveer aan de start verschenen, wist eigenlijk de hele wedstrijd nauwelijks een kans te crëeren. Almere City kreeg via Faïz Mattoir al vroeg in de wedstrijd twee mogelijkheden.

Voorsprong

Toch komen de hoofstedelingen wel op voorsprong in het Yanmar Stadion. Na een slordigheid achterin bij City profiteert Brian Brobbey. Na rust had de ploeg van Alex Pastoor vervolgens weinig tijd nodig om de zaken weer recht te zetten. Eerst zag Hamdi Akujobi zijn bal nog van de lijn gehaald worden, maar even later kopte Joey Jacobs wel raak op aangeven van Ilias Alhaft: 1-1.
Verdedigend was het ook in orde bij de Almeerders. Aanvallend waren er nog wel een aantal pogingen, vooral van afstand, die veelal een prooi bleken voor doelman Remko Pasveer.

VVV Venlo

Met de laatste oefenpot – die naar meer smaakt – achter de rug kan het seizoen nu écht beginnen. Dat gebeurt vrijdag met een uitwedstrijd bij VVV-Venlo en een week later is de thuisopener tegen TOP Oss. Voor de wedstrijd in Limburg kunnen supporters via de website van de club daar kaarten voor bestellen. Er rijdt een bus, maar het is ook mogelijk om met eigen vervoer naar Venlo te reizen. Een kaartje kost zes euro. Wie een plek in de bus wil bemachtigen, betaalt 16 euro, inclusief het wedstrijdticket.

Seizoenskaarten

Ook de seizoenskaarten zijn weer in de verkoop gegaan. Daarmee kunnen supporters de negentien thuiswedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie al vanaf 7 euro per wedstrijd bekijken. Kaarthouders krijgen een stoel met naamsvermelding op de geplaceerde vakken en een gratis tickets voor één van de uitwedstrijden als Almere City tegen één van de gedegradeerde Eredivisie-teams speelt. 

Voorbereiding

De voorbereiding van Almere City FC op het nieuwe seizoen is zeer succesvol verlopen. De eerste wedstrijd tegen een combinatieteam van AZ werd met 1-3 gewonnen. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk scoorde het team zes keer tegen de lokale club SC Imst. Het werd 2-6. Ook de thuiswedstrijd tegen Excelsior eindigde in een overwinning, met 2-0 deze keer. De Belgische ploeg KMSK Deinze wist wel van de Almeerders te winnen. Het werd 1-3. Tegen FC Dordrecht trok het team van Alex Pastoor wel weer aan het langste eind: 1-0.

Francisco Conceição in duel Marcelencio Esajas (Foto: Fred Rotgans)
Calvin Bassey verdedigt met Perr Schuurs (Foto: Fred Rotgans)
Hamdi Akujobi in de mangel bij Perr Schuurs (Foto: Fred Rotgans)
Calvin Bassey in duel met Lance Duijvestijn. (Foto: Fred Rotgans)
Calvin Bassey in duel met Tijmen Wildeboer (Foto: Fred Rotgans)
Remko Pasveer stuit Tijmen Wildeboer (Foto: Fred Rotgans)
Hedwiges Maduro (Foto: Fred Rotgans)
Alex Pastoor (Foto: Fred Rotgans)
Brian Brobbey (Foto: Fred Rotgans)
Alex Pastoor. (Foto: Fred Rotgans)
Francisco Conceição passeert Thomas Poll (Foto: Fred Rotgans)
Joey Jacobs viert de treffer. (Foto: Fred Rotgans)
Feest na de gelijkmaker. (Foto: Fred Rotgans)
Na de tegengoal gingen de spelers van Ciyt in overleg. (Foto: Fred Rotgans)
Nordin Bakker redt spectaculair (Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto