Thomas Poll in duel met Charles-Andreas Brym van Eindhoven (Foto: Ron Baltus)
Thomas Poll in duel met Charles-Andreas Brym van Eindhoven (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC bijt zich stuk op FC Eindhoven

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft voor het eerst sinds 25 februari verloren. In de zesde wedstrijd van de laatste en allesbeslissende vierde periode liep de ploeg van Alex Pastoor zich stuk op FC Eindhoven. Ondanks een snelle 0-1 voorsprong werd het in het Jan Louwers Stadion uiteindelijk 3-1.

De schade in de strijd om de vierde periode beperkt zich, omdat naaste belager Roda JC met 2-2 in eigen huis gelijkspeelde tegen Jong Ajax. Uiterst merkwaardig was het enige doelpunt in de tweede helft, dat de stand op 3-1 bracht. De arbitrage mag zich wel op het hoofd krabben dat ze een overtreding aan Eindhovense zijde aan zich voorbij lieten gaan. Keeper Nordin Bakker werd bij een voorzet van de zijkant overduidelijk gehinderd en verloor zowel zijn evenwicht als de bal. Jort van der Sande kon vrijuit en keihard binnenschieten. De voltallige selectie van Almere City FC stortte zich op de leidsman, maar die wilde van geen fout weten.

Nagel

De 3-1 bleek de nagel aan de doodskist van de Almeerders, die vlot aan de wedstrijd begonnen. Al in de zesde minuut zet Tim Receveur de koploper in de vierde periode op voorsprong. De Eindhovenaren doen hierna de uiterste best om na de snelle uitglijder weer in balans te komen. Na twintig minuten creëerde de ploeg zowaar een veldoverwicht, waarmee de Brabanders voor rust op een 2-1 voorsprong kwamen. Het waren de eerste  tegentreffers die Almere City FC incasseerde sinds 7 maart. Almere City FC probeerde na de 3-1 met verschillende wissels nog grip op de wedstrijd te krijgen, maar slaagde er niet meer in om de aansluitingstreffer te realiseren.

Spanning

De spanning in de vierde periode is hierdoor -met nog vier wedstrijden te gaan- om te snijden. FC Emmen neemt de koppositie over van de Almeerders, maar die ploeg heeft al een periodetitel op zak, waardoor Almere City FC op dit moment virtueel over het play-off ticket beschikt. Op één en twee punten achterstand volgen respectievelijk Roda JC en FC Eindhoven. Zaterdag speelt Almere City FC tegen het team dat mogelijk het meest geschaad wordt als de Almeerders de vierde periode pakken. In een rechtstreeks duel met NAC Breda mag de ploeg van Almere City FC bewijzen dat zij het meest aanspraak maken op de laatste play-offs plek. Kaarten voor dit duel zijn te koop via de ticketsite.