Ilias Alhaft viert zijn fantastische treffer waardoor City op voorsprong kwam (Foto: ProShots/Stanley Gontha) Stanley Gontha

Winst Almere City valt te laag uit tegen MVV

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen MVV Maastricht gewonnen met 0-3. Het is de eerste overwinning ooit van City in de reguliere competitie in Maastricht, die echter veel hoger had moeten uitvallen. De Almeerders lieten veel kansen onbenut.

Na een desastreus seizoen claimt de Almeerse formatie met vier overwinningen in vier duels de koppositie voor het laatste play-offs ticket. Volgende week speelt Almere City FC tegen de nummer 3 uit de periode: Excelsior Rotterdam. Tegen MVV waren de Almeerders in de eerste helft de bovenliggende partij, maar pas tegen het eind werd het verschil gemaakt. Ilias Alhaft scoorde een werelddoelpunt. De razendsnelle buitenspeler dreef vijf minuten voor het rustsignaal de bal aan de zijkant op, kapte naar binnen en schoot van 30 meter diagonaal een voltreffer op het Limburgse doel. De aanvaller kreeg het hierna op de heupen en prikte nog voor het rustsignaal ook de 0-2 binnen.

Kansenregen

Na de thee kregen de Almeerders kans op kans, maar verzuimde te scoren. Pas in de eindfase, toen MVV iets begon aan te dringen, wist invaller Jonas Arweiler op prachtige wijze droog de 0-3 binnen te knallen.
Komende week vindt er een ware clash plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC speelt vrijdag thuis tegen Excelsior. Kaarten voor de wedstrijd zijn hier verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om een passe partout te bestellen voor het slot van het seizoen. Je krijgt dan een kaart in vak G3 voor de laatste drie thuiswedstrijden én een gratis 20-rittenkaart voor de allGo-stadsbus.