Lance Duijvestijn benut de penalty die Almere City op voorsprong zet. (Foto (Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC wint opnieuw

FBK SPORTPARK – Zou Almere City FC het dramatische seizoen dan toch nog kunnen redden door een gooi te doen naar het periodekampioenschap? Het zou kunnen. Vrijdag werd Helmond Sport vrij zakelijk opzij gezet: 3-0.

Trainer Alex Pastoor kon geen getuige zijn van de zege. Hij zat thuis met corona en zag voor de televisie hoe Lance Duijvestijn na twintig minuten een terechte penalty benutte, veroorzaakt door Jarno Lion van Helmond Sport. Lion was in de blessuretijd van het eerste deel met een eigen doelpunt ook verantwoordelijk voor de 2-0.

Afjagen

Met een veilige 2-0 voorsprong op zak, liet Almere City FC in de tweede helft hetzelfde beeld zien. De ploeg was goed in het afjagen van de tegenstander dat tot fouten bij de Helmonders leidde. Na tien minuten leidde dat tot de 3-0 van Thijs van Leeuwen die als huurling zijn eerste officiële doelpunt in dienst van Almere City FC maakte.
Zes punten uit twee wedstrijden is een weelde voor Almere. Het team van Alex Pastoor speelt vrijdag opnieuw thuis FC den Bosch en dat biedt kansen voor opnieuw een zege. Kaarten voor de wedstrijd zijn in de verkoop via tickets.almerecity.nl.