De spelers vieren de 1-0 tegen Excelsior. (Foto: Ron Baltus)
De spelers vieren de 1-0 tegen Excelsior. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC steviger aan kop in vierde periode

Sport

FBK SPORTPARK – Met de vijfde zege op rij heeft Almere City overtuigend de leiding genomen in de vierde periode. Tegen hoogvlieger Excelsior Rotterdam werd het vrijdag maar liefst 3-0. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, ook een ploeg in de top van de ranglijst.

Voor rust kabbelde de wedstrijd zonder noemenswaardige momenten voort en werd niet verrassend met 0-0 de kleedkamer opgezocht. Na de pauze zette Excelsior even aan voor een offensief, maar was het de ploeg van Alex Pastoor die de regie overnam. Lance Duijvestijn leek in buitenspelpositie door te breken maar de grensrechter hield de vlag omlaag. Met een balletje breed was het voor de meegelopen Jeffry Puriel vervolgens een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. Drie minuten later was het uitblinker Ilias Alhaft die de 2-0 binnen knalde.  Het geloof was er bij de Rotterdammers na die tweede treffer wel uit. Almere City FC kreeg kans op kans maar wist nog maar een keer doel te treffen via Lance Duijvestijn. 

Klein gaatje

Almere City FC heeft nu in de vierde periode 15 punten uit vijf wedstrijden en daarmee een klein gaatje geslagen met de concurrentie. Vrijdag reizen de Almeerders af naar FC Eindhoven, kaarten zijn nog beschikbaar met een gratis busreis. Ook de kaarten voor de thuiswedstrijd daarna tegen NAC Breda zijn in de verkoop.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto