Jeredy Hilterman scoort vanaf de stip de 0-1 voor Almere (Foto: Ron Baltus)
Jeredy Hilterman scoort vanaf de stip de 0-1 voor Almere (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City speelt gelijk tegen Willem II

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vrijdag in Tilburg met 1-1 gelijkgespeeld tegen Willem II. De vlam sloeg vaak in de pan, bij de spelers en bij de supporters, daar kon een historisch afkoelkwartiertje niets aan doen. Wel beleefden beide clubs de kortste rust in de geschiedenis. Eerder in de week wisten de Almeerders een ronde verder te komen in het bekertoernooi.

Kansen wisselden elkaar in het Koning Willem II Stadion snel af, afgelopen vrijdag. Na een kleine 20 minuten profiteerde Almere City FC van een inschattingsfout van keeper Lamprou. Anthony Limbombe werd aan de linkerkant diep weggestoken en zette met een lichaamsschijnbeweging de doelman op het verkeerde been. Lamprou kan niets anders dan aan de benen trekken. Even was de vraag of de keeper met een rode kaart het veld moest verlaten, maar dat onheil bleef de Tilburgers bespaart. Jeredy Hilterman pakte het cadeau vanaf de stip op schitterende wijze uit. Onderkant lat, rechtsboven in de hoek.

Onrustig

De rest van de eerste helft was het onrustig in het Koning Willem II Stadion. Een afgekeurd doelpunt in blessuretijd leidde tot heisa waarin scheidsrechter Gerrets besloot de wedstrijd te staken, ondanks dat de resterende blessuretijd nog niet was verstreken. De spelers gingen het veld af, speelden na twintig minuten de blessuretijd uit en wisselden daarna direct van speelhelft voor het tweede bedrijf: een unicum.
Willem II werd sterker en tikte, ondanks manhaftig verzet van de Almeerders, in minuut 66 alsnog de gelijkmaker binnen.  In de slotfase maakte juist Almere weer kans op de winnende treffer. Die viel helaas niet.

TOP Oss

Eerder die week wisten de Almeerders in het bekertoernooi wel te winnen. In het eigen stadion werd TOP Oss verslagen en zijn de Almeerders ook in 2023 in het bekertoernooi te zien. Vrijdag is Heracles Almelo de opponent. De stadionpoorten gaan om 18.30 uur open voor ouderwetse gezelligheid. Kaarten zijn te koop via tickets.almerecity.nl