De wedstrijd stond in het teken van Jergè Hoefdraad (Foto; Ron Baltus)
De wedstrijd stond in het teken van Jergè Hoefdraad (Foto; Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City overwintert in bekertoernooi

Algemeen

FBK SPORTPARK - Met een 2-0 zege op TOP Oss heeft Almere City FC zich dinsdagavond een plaats verworven in de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi.

Daarmee viel een last van de schouders va de club. Sinds september 2018 werd er geen bekerwedstrijd meer gewonnen. Door de zege komt een eind aan die reeks en mag de club in 2023 aantreden voor de volgende wedstrijd in het bekertoernooi.
Almere City herdacht in de wedstrijd van dinsdagavond clubicoon Jergé Hoefdraad die vorig jaar om het leven kwam.  Toen in minuut 17 (het rugnummer dat Hoefdraad droeg) applaus van de tribunes klonk, deed scheidsrechter Higler doet het enige juiste: fluiten voor een lichte overtreding en  een minuut lang wachten alvorens de vrije trap mocht worden genomen.

Patstelling

In de wedstrijd kreeg Almere City kansen, maar was er sprake van een patstelling die tot de 64ste minuut aanhield. Toen Thomas Poll knalde een afvallende bal op doel, die via wat knieën en de vuist van keeper Jansen in het doel valt. Vijf minuten later verdubbelde Lance Duijvestijn de score door bij de tweede paal de bal binnen te prikken. Met hangen en wurgen voorkwam TOP Oss een grotere nederlaag.

Vrijdag

Aanstaande vrijdag speelt Almere City FC een uitwedstrijd in de competitie tegen Willem II, waar voormalig technisch manager Teun Jacobs tegenwoordig de scepter zwaait. Kaarten zijn hier verkrijgbaar. Aan het einde van de werkweek wordt bekend wie de nieuwe tegenstander in de volgende ronde van de beker wordt.