In het kader van de 'Week tegen Eenzaamheid' liepen de spelers met senioren het veld op. (Foto: Ron Baltus)
In het kader van de 'Week tegen Eenzaamheid' liepen de spelers met senioren het veld op. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City wint van Roda JC

Algemeen

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vrijdagavond goede zaken gedaan door van hoogvlieger Roda JC te winnen. In het eigen Yanmar Stadion werd het 2-1.

De eerste treffer viel na een dik kwartier toen Marcelencio Esajas de bal veroverde op het middenveld en struikelend de bal bij Jeredy Hilterman afleverde. De Surinaams international behield het overzicht en zette Lance Duijvestijn vrij voor de goal. Hij kreeg van keeper Moritz Nicolas twee pogingen toebedeeld. De tweede keer was het raak.Lang hadden de Almeerders geen plezier van de treffer. Al na twee minuten viel een hoge bal over alles en iedereen heen, waardoor Ted van den Pavert vrij in kon koppen. De treffer kon echter niet verbloemen dat Almere City FC dreigender was en in de tweede helft nog opgelegde kansen kreeg om de voorsprong weer te pakken. 

Poll

Het was Thomas Poll die kort voor tijd de zege veilig stelde. Nadat Damian van Bruggen van dichtbij op het Limburgse doel knalde, viel de rebound halfhoog voor de verdediger. Zijn stijlvolle halve omhaal deed het net bollen. Volgende week spelen de Almeerders de laatste wedtrijd in de eerste periode tegen Jong FC Utrecht. Een week later, op vrijdag 14 oktober, speelt de ploeg vervolgens thuis in het Yanmar Stadion tegen Jong Ajax om de tweede periode te openen. Kaarten voor die wedstrijd zijn reeds in de verkoop.

Senioren

In het kader van de ‘Week tegen Eenzaamheid’ bezochten tachtig senioren de wedstrijd tegen Roda JC. Zij werden met de spelersbus van Almere City FC naar het stadion gebracht. Elf ouderen liepen aan de hand van de spelers mee in de line-up het veld op.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto