Lance Duijvestijn in actie voor het doel van NAC Breda.(Foto: Ron Baltus)
Lance Duijvestijn in actie voor het doel van NAC Breda.(Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

NAC wint van Almere City in absolute slotfase

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft zaterdagavond in extremis verloren van NAC Breda. in de 96e minuut schoot spits Naoufal Bannis de Bredanaars naar een gestolen 1-2 overwinning. Door de nederlaag slinken de kansen van Almeerders in de vierde periode, alhoewel deze zeker nog niet is gespeeld.

Almere City FC had na een 0-1 achterstand de hele tweede helft een veldoverwicht. En net toen iedereen dacht dat de 2-1 op het punt staat om te vallen, gebeurt het omgekeerde. Terwijl de scheidsrechter de fluit al in de mond heeft voor het laatste fluitsignaal, leverde verdediger Thomas Poll -die een ijzersterke wedstrijd speelde- een vrije trap in bij Odysseus Velanas. De middenvelder bediende pijlsnel Bannis die oog in oog met keeper Nordin Bakker het Almeerse feestje verziekte.  Als Almere City FC de wedstrijd had gewonnen, had het zich in een goede positie gemanoeuvreerd om de vierde periode te winnen en de nummer 9 van de ranglijst (NAC of De Graafschap) uit de play-offs te stoten.

Mooie kansen

De eerste helft had Almere City al mooie kansen, maar werden die niet verzilverd. Meteen na het intermezzo was NAC Breda wel trefzeker. Odysseus Velanas’  kopbal viel  achter doelman Bakker, waardoor City in de achtervolging moest. Er volgde een stormloop op het doel van de Brabanders, maar pogingen van onder andere Puriel, Duijvestijn en Helstrup vonden het net niet.
De gelijkmaker kwam er uiteindelijk wel. Bram van Vlerken kopte een corner van Ilias Alhaft geniepig richting de tweede paal, waar NAC-verdediger Dion Malone -geen onbekende in de regio- de bal per abuis in eigen doel werkte.
De goed keepende Nick Olij hield de Bredanaars daarna op de been. De 2-1 hing in de lucht, totdat Bannis in de slotseconde de bal tegen de touwen roste.

Roda JC

Ondanks de nederlaag, lijkt de ontknoping in de vierde periode nog steeds te gaan tussen Almere City FC en Roda JC. De Almeerse formatie reist volgende week af naar TOP Oss; de kaartverkoop voor deze wedstrijd is inmiddels van start gegaan. De Limburgers spelen volgende week uit bij FC Emmen, dat zich thuis officieel kan kronen tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil tussen de twee kemphanen in een overbrugbare twee punten.