Jeredy Hilterman heerst in de lucht tegen Jong PSV. (Foto: Ron Baltus)
Jeredy Hilterman heerst in de lucht tegen Jong PSV. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City verslaat Jong PSV in Eindhoven

FBK SPORTPARK - Almere City heeft maandagavond op Sportpark De Herdgang in Eindhoven een 0-1 zege geboekt op Jong PSV. Door de zege stoomt de ploeg op naar plek zes in de Keuken Kampioen Divisie.

Na een voorzichtig begin gingen de Almeerders na een stief kwartiertje wat nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer.
Anthony Limbombe was als eerste dichtbij. Met een uitgekiend boogballetje probeerde hij van dichtbij Niek Schiks te passeren, maar die springt als een speelse kat naar de bal. De laatste minuten van de eerste helft waren voor Jong PSV met een aantal  schoten op het doel van Almere City FC doelman Nordin Bakker.

Driepunter

Na de thee was het weer Almere City FC dat aandrong. Jeredy Hilterman schoot een vrije trap prachtig tegen de kruising aan en later knalde Limbombe van dichtbij keihard voorlangs. De ploeg deed een totale stormloop op het Eindhovense doel. Ilias Alhaft maakte tien minuten voor tijd uiteindelijk het verschil. Hij speelde zichzelf vrij in het strafschopgebied en knalde met rechts raak.

Dordrecht

Almere City FC heeft zes dagen om te genieten van dit duel en de bijbehorende zesde plaats. De ploeg speelt aanstaande zondag voor het eigen thuisfront tegen FC Dordrecht. De wedstrijd begint om 12:15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl.