Eindhoven en Almere verdeelden de punten. (Foto: ProShots/Erich Snijder)
Eindhoven en Almere verdeelden de punten. (Foto: ProShots/Erich Snijder) Erich Snijder

Eindhoven en Almere verdelen de punten

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft maandagavond een gelijkspel geboekt tegen hoogvlieger FC Eindhoven. In een strategisch duel leek een penalty van Jeredy Hilterman lange tijd doorslaggevend, totdat FC Eindhoven vanuit het niets gelijk maakte uit een corner. Aankomende vrijdag reist Almere City FC af naar De Vijverberg voor het duel met De Graafschap.

De hele wedstrijd droop het er vanaf dat City iets goed te maken had voor eigen publiek. Zowel aanvallend als verdedigend was de equipe van Alex Pastoor scherp. FC Eindhoven draait bovenin mee op de ranglijst, maar daar was in Almere nauwelijks iets van te merken. De ploeg liet zich amper zien voor het doel van Nordin Bakker, wat leidde tot een bloedeloze eerste helft.

Knuppel

Met drie opeenvolgende schoten uit de tweede linie probeerde Almere City FC tien minuten na rust de knuppel in het hoenderhok te gooien en met de komst van Anthony Limbombe hoopte trainer Alex Pastoor even later de wedstrijd definiteif open te breken. Die hoop was niet ongegrond. De Belgische buitenspeler stoomde bij een rappe actie richting de achterlijn op en zette voor, toen bleek dat zijn voorzet met een handsbal over de achterlijn werd gewerkt. Scheidsrechter Pérez zag dat ook en de toegekende strafschop was een makkie voor Hilterman.

Gemoederen

De gemoederen liepen na die treffer hoog op. Beide teams raakten na een charge op Théo Barbet verwikkeld in duw- en trekwerk. Thomas Poll kreeg daarbij de gele kaart gepresenteerd. Wellicht dat de organisatie van Almere City FC daardoor van de leg raakte, want tien minuten voor tijd was het Collin Seedorf die uit het niets de 1-1 scoorde.
Almere City FC liet het er niet bij zitten en scoorde kort voor tijd de ogenschijnlijke 2-1. Limbombe legde de bal piekfijn op het hoofd van Hilterman, die daarmee zijn tweede van de avond leek te scoren. Helaas werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Daarna waren er nog meer kansen maar werd afgesloten met een puntenverdeling.