(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro)

Almere City FC weet uit niet te winnen van Helmond

Sport

ALMERE - Het is Almere City FC opnieuw niet gelukt een uitwedstrijd te winnen. In het GS Staalwerken Stadion in Helmond verloor de ploeg met 3-0 van hekkensluiter Helmond Sport.

De eerste de beste aanval van Helmond Sport was het raak. Na elf minuten speler trok buitenspeler Eros Maddy een voorzet terug op Martijn Kaars. De zomerse aanwinst van de Helmonders zag zijn bal via een Almeers been over Stijn Keller heen vallen. Almere City FC probeerde de achterstand met man en macht weg te poetsen, was veelvuldig in balbezit maar kwam niet verder dan wat speldenprikjes vanuit de tweede linie.

In de tweede helft besloot Pastoor zijn bank te activeren. Jeredy Hilterman en Anthony Limbombe stonden aan de start van de tweede acte, maar konden niet verhinderen dat Helmond Sport kort na rust weer in de hekken hing. Een terugspeelbal van Hamdi Akujobi werd opgepikt door Hakon Lorentzen en die had twee pogingen nodig om Keller te passeren. Ook Duijvestijn mocht daarom kort na rust het veld in waar hij twee seizoenen geleden nog furore maakte. Bovendien wisselde trainer Alex Pastoor Faïz Mattoir dankzij een blessure. Ilias Alhaft was zijn vervanger.

Vol in de aanval

Almere City FC joeg vanaf dat moment nadrukkelijker op de aansluitingstreffer en ging vol op de aanval. Na een kopkans van Theo Barbet was het twintig minuten voor tijd echter Kaars die zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Volledig vrij in de zestien kon hij een voorzet binnen koppen. Hiermee bezorgde hij Helmond Sport definitief de winst, want in de resterende twintig minuten kwam alleen Anthony Limbombe nog dichtbij een Almeerse treffer. Twee keer loste hij een schot, maar keeper Havekotte hield zijn doel deze avond schoon.

Aankomende week speelt Almere City FC twee achtereenvolgende wedstrijden thuis in vier dagen tijd. Op vrijdag speelt de ploeg in het Yanmar Stadion tegen Telstar; meteen de maandag daarop staat FC Eindhoven op het Almeerse programma. In de eigen thuisbasis heeft Almere City FC nog geen wedstrijd verloren en nog geen doelpunt tegen gekregen. Kaarten zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl