(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro
(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Almere City FC wint thuis van FC Den Bosch: 2-0

Sport

ALMERE - De tweede thuiswedstrijd van het Keuken Kampioen Divisie seizoen is voor Almere City geëindigd in een overwinning. Voor de derde editie op rij gunde Almere City FC de tegenstander uit FC Den Bosch geen doelpunt in Flevoland. Na een sfeervol avondje won de thuisploeg vrijdag met 2-0.

De terugkeer van jeugdspeler Anass Ahannach naar het Yanmar Stadion moest in de koelkast, omdat de middenvelder geblesseerd is. Jeugdkeeper Stijn Keller debuteerde op deze vrijdagavond, omdat Nordin Bakker met een blessure aan de pink kampt. De boomlange Nederlander met een Zwitsers paspoort, die al sinds 2011 de Almeerse jeugdopleiding doorloopt, kreeg de voorkeur boven Agil Etemadi. Pas tegen het einde van de wedstrijd werd Keller echt op de proef gesteld. Tien minuten voor tijd haalde hij twee keer op indrukwekkende wijze de kastanjes uit het vuur voor de thuisploeg en verdiende een clean-sheet in zijn eerste officiële optreden voor het eerste elftal.

Na een klein half uur spelen barstten de luidsprekers uit hun voegen voor de goaltune, nadat Jeredy Hilterman op maat werd bediend door Hamdi Akujobi. Na een aanval over bijzonder veel schijven, met een indrukwekkende cross pass van Stije Resink, schoof de spits zijn tweede doelpunt van het seizoen achter Van der Steen.

Ook in de tweede helft was het Almere City FC dat de klok sloeg, maar de 2-0 viel pas in de eindfase. Nadat FC Den Bosch het doelgebied van Almere City FC had belegerd en Niciano Grootfaam een opgelegde kans op de 2-0 naast het doel plaatst, moest Steven van der Heijden het veld verlaten met een tweede gele kaart. Dit gaf ruimte aan invaller Anthony Limbombe om de kroon deze avond op het werk te zetten. Hij gaf een fraaie assist op Hilterman, die makkelijk binnen prikte.

Almere City FC speelt volgende week een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. In het Brabantse land hoopt de selectie de eerste uitwedstrijd van het seizoen te winnen, na miskleunen tegen VVV-Venlo en Jong AZ. Tickets voor de buscombi zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl.

‘Laat de zon in je hart’
‘Laat de zon in je hart’ schalde vrijdag weer door het stadion. Almere City FC experimenteerde tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met een nieuwe goaltune. De supporters lieten echter via social media, de e-mail en zelfs geschreven brieven weten dat het nummer uit 2007 wat hen betreft onlosmakelijk aan Almere City FC blijft verbonden. In overleg met de Supportersraad is daarop besloten de zaligmakende tune weer terug te brengen. Na elk Almeers doelpunt hoor je dus ook tijdens seizoen 2022-2023 weer René Schuurmans door de speakers knallen met ‘Laat de zon in je hart’.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto