Almere City FC heeft orde op zaken gesteld. (Foto: Ron Baltus / sportshots.pro)
Almere City FC heeft orde op zaken gesteld. (Foto: Ron Baltus / sportshots.pro) Ron Baltus

Almere City FC verslaat TOP Oss met 3-0

Algemeen

ALMERE - Na de ongelukkige start van dit nieuwe seizoen heeft Almere City FC vrijdagavond in eigen huis orde op zaken gesteld. TOP Oss werd onder tropische omstandigheden met 3-0 verslagen. Faïz Mattoir, Hamdi Akujobi en Pascu tekenden voor de Almeerse treffers.

Zonder de vorige week geblesseerd geraakte Danny Post, maar met aanwinst Théo Barbet, liet Almere City FC er vanaf het eerste fluitsignaal geen twijfel over bestaan dat er voor eigen publiek iets recht gezet moest worden na de 0-3 nederlaag in Venlo.

In het eerste kwartier kwam TOP Oss er nauwelijks aan te pas en deelde met name de beweeglijke Faïz Mattoir de nodige speldenprikken uit. Echt in de problemen kwam TOP-keeper Norbert Alblas echter niet. In de 18e minuut belandde een weergaloze pass van Stije Resink precies in de voeten van Faïz Mattoir, die de bal knap langs Alblas hard en strak in de verre kruising schoot. Na de treffer viel het wat kansen betreft nagenoeg droog aan beide kanten. City hield het veldoverwicht, maar verder dan een schot van Bradly van Hoeven kwam het team van Alex Pastoor niet.

Gevaar

TOP Oss startte de tweede helft met meer initiatief. Vooral de voorzetten die voorbij de tweede paal vielen leverden het nodig gevaar op. Toch was het City dat scoorde. Hamdi Akujobi knalde de bal van binnen de zestien hard onder keeper Norbert Alblas door: 2-0.

Met nog meer dan een half uur op de klok gaven de Ossenaren zich echter niet gewonnen en werden in de 58e minuut voor het eerst echt gevaarlijk. Opnieuw een diepe voorzet kwam voor de voeten van Joep van de Sluijs. Nordin Bakker lag echter goed laag in de hoek. Een paar minuten later bokste diezelfde Bakker een gevaarlijke vrije trap van doellijn. Nuttige reddingen van de betrouwbare en stabiele City-sluitpost.

Opvallend onopvallend was de nieuwe aanwinst Théo ‘De Tank’ Barbet. Samen met de net zo breed geschouderde aanvoerder Damian van Bruggen, Thomas Poll en de in de tweede helft ingevallen Niciano Grootfaam hield hij de boel knap dicht. In de slotfase was het alleen City wat de klok sloeg en vijf minuten voor tijd schoot de Spaanse aanwinst Pascu de eventueel nog aanwezige hoop van Oss aan flarden: 3-0.

‘Gas op de plank en gaan’  

Trainer Alex Pastoor was na afloop vanzelfsprekend te spreken over zijn team: ,,De 1-0 was een plaatje van goal. Als je ziet waar daar aan vooraf ging. Dat maakt voetbal nou zo mooi!” Over de inzet was hij zeer te spreken. ,,Alle energie werd gebundeld. Het was gas op plank en gaan”, aldus de trainer.

De volgende tegenstander is Jong AZ. De uitwedstrijd wordt gespeeld op maandag 22 augustus.

Uit de krant