Almere City FC verloor vrijdag met 0-3 van Jong AZ. (Foto: Ron Baltus/sportshots.pro)

Almere City FC grijpt naast play-off ticket

ALMERE - Almere City FC is er vrijdagavond niet in geslaagd het laatste play-offs ticket te bemachtigen. De formatie van trainer Alex Pastoor ging in eigen huis tegen Jong AZ met 0-3 onderuit, waardoor ook de uitslagen op de andere velden irrelevant zijn. Voor het eerst sinds 2014/2015 worden de play-offs gespeeld zonder Almere City FC.

Na keiharde beats uit vak D wilde spreekstalmeester Tim de boel een kwartier voor aanvang overnemen, maar de geluidsinstallatie liet hem in de steek. Gelukkig was het Yanmar Stadion gevuld met meer dan 3.000 supporters die de kelen hadden gesmeerd, waardoor de avond er niet om hoefde te lijden qua sfeer.

De Almeerders moesten winnen en dat zorgde voor wat bibbers in de benen. Toen FC Eindhoven al snel op voorsprong kwam bij de kersverse promovendus, wist de ploeg dat het met deze stand voor spek en bonen speelde. Toch lukte het Almere City FC de schroom van zichzelf af te spelen. Het creëerde wat kleine kansjes via Pouwels en Duijvestijn en trof bijna onverwachts doel toen de Jong AZ speler de bal bij een corner via de heup maar rakelings naast werkte. Een geniale steekpass van Danny Post zette minuten later Bradly van Hoeven vrij voor het doel, maar de scheidsrechter van dienst constateerde net voor de lob van de buitenspeler dat deze een duwfout had gemaakt.

Tien minuten voor de rust kreeg Pouwels een opgelegde kans op de openingstreffer. Pouwels werd achter de laatste verdedigingslinie vrijgespeeld, wilde afdrukken, maar vergat de bal vol te raken. Het was wellicht de grootste kans van de wedstrijd.

In de tweede helft lukte het Almere City FC niet meer de kansen uit de eerste helft te herhalen. Bovendien was de stand in Volendam ook niet in het voordeel van het Almeerders. Toen Mexx Meerdink uit één van de spaarzame Alkmaarse kansen raak prikte, zagen we de ziel langzaam uit de ploeg gaan. Toen ook tien minuten later de 0-2 viel, verlieten de eerste supporters het Yanmar Stadion in hoop op betere tijden.

Het werd zelfs 0-3 via een toegekende strafschop aan de Alkmaarders en tot overmaat van ramp kwam FC Volendam terug van een 2-0 achterstand tegen FC Eindhoven. Het was even diep slikken. Het toetje van de competitie start aankomende maandag voor het eerst sinds 2014 zonder Almere City FC.

(Foto: Kunstlinie x Black Childish)
Tentoonstelling 'Stille Wateren' vertelt verhaal over slavernijverleden Uit gisteren
Farah en Seka uit Almere staan in de finale van Mrs Netherlands Universe. (Foto: Gerard Nuijten)
Tweede Almeerse finalistes Mrs Netherlands Universe Algemeen 24 apr, 12:23
Jos van Hulst (derde van rechts) benadrukte eind januari tijdens een speciale raadsbijeenkomst dat kunst en cultuur gelijke tred moeten houden met de groei van de stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Noodkreet theatergroep Suburbia over bezuiniging op kunst en cultuur Algemeen 24 apr, 12:05