Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere City FC verliest in eerste ronde play-offs

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Almere City FC komt ook volgend seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van interim-trainer Jeroen Rijsdijk werd vrijdag in de eerste ronde van de play-offs terecht gewezen en met 0-4 verslagen door N.E.C. Nijmegen.

Almere City FC begon het duel in de wetenschap dat ook een hoge rangschikking in de Keuken Kampioen Divisie geen zekerheidje is in de knotsgekke play-offs. Zo lag De Graafschap, dat lange tijd met de Almeerders streed om directe promotie, er tegen Roda JC ook direct uit.

De eerste 36 minuten had Almere City het beste van het spel tegen het stug verdedigende N.E.C. Thomas Verheijdt scoorde ook, maar dat doelpunt werd door de VAR geannuleerd vanwege hand van aanvoerder Ryan Koolwijk. Een paar andere kansen werden om zeep geholpen.

Tij keert

Zoals zo vaak in voetbal viel de treffer aan de andere kant. Een spaarzame uitbraak leidde tot een penalty die echter gestopt werd door keeper Michael Woud. Het bleek de voorbode van meer counters die, nog voor de pauze, tot een treffer leidt. Een tweede penalty was wel raak: 0-2.

Onmachtig

De tweede helft bleef er niet veel heel van de Almeerse ambities. De ploeg was onmachtig om de Gelderse defensie lange tijd onder druk te zetten en serieuze kansen te creëren. Twintig minuten voor tijd zorgde oud-Almere City FC speler Javier Vet voor de knock out. Hij tikte bij de eerste paal de Eredivisie-hoop aan diggelen (0-3). Okita tekende uiteindelijk nog voor de 0-4. Daarmee is het vijfjarenplan van City – dat moest leiden tot promotie naar de eredivisie – mislukt. Wat dat betekent voor volgend seizoen is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat spits Thomas Verheijdt vertrekt. Aanvoerder Ryan Koolwijk tekende nog een jaar bij.

Almere City FC verdediger Frederik Helstrup in luchtduel met Cas Odenthal van N.E.C. (Foto: Ron Baltus)