Almere City FC wint de belangrijke uitwedstrijd tegen TOP Oss. (Ron Baltus / sportshots.pro) Ron Baltus

Almere City FC doet goede zaken in Oss

ALMERE - Almere City FC heeft vrijdag de belangrijke uitwedstrijd tegen TOP Oss met 2-3 gewonnen en doet uitstekende zaken in de vierde periode. Gekoppeld aan het verlies van Roda JC uit bij FC Emmen, neemt Almere City FC virtueel het laatste play-offs ticket weer in handen. Een andere potentiële kanshebber op de periode haalde zichzelf uit de running: NAC Breda leed een nederlaag tegen FC Dordrecht.

Sfeervol was het door de geringe publieke belangstelling deze avond allerminst, maar Almere toonde veel energie en goed combinatiespel. Ilias Alhaft, afgelopen week nog door kunstenaarscollectief Kamp Seedorf geëerd met een eigen muurtekening, loste na een kwartier het eerste schot. Het maakte iets los in de Almeerse gelederen, want drie minuten later pakte Danny Post een stilgevallen bal in het Osse doelgebied op de pantoffel. Van dichtbij loste hij een schot in het dak van het doel.

Almere City FC liet het niet zitten bij de 1-0, in de wetenschap dat ook het doelsaldo aan het einde van de rit nog wel eens belangrijk kan zijn. Roda JC -de naaste belager in de vierde periode- stond op dat moment immers achter tegen FC Emmen. Vijf minuten voor rust gaf Lance Duijvestijn zijn elfde assist van het seizoen. Vrij opstomend aan de rechterkant van het veld, zette hij Maarten Pouwels alleen vrij voor het doel. De boomlange spits had slechts een simpele voetbeweging nodig om de score te verdubbelen.

In de tweede helft maakte de thuisploeg het de Almeerders vreselijk lastig. Tien minuten voor het einde leidde Almere City FC echter met 0-3. Alhaft haalde een foefje uit om het derde doelpunt te stelen. Hij veinsde in het strafschopgebied om zijn patentbeweging uit te voeren, maar sneed binnendoor waarbij hij over de voet ging van een Ossenaar. Lance Duijvestijn voerde de toegekende strafschop perfect uit.

TOP Oss had echter een ongekend slotakkoord in de benen, waardoor de rode brigade de laatste minuten alsnog de trauma’s van vorige week tegen NAC herbeleefde. Tien minuten voor tijd moest Nordin Bakker na een puike wedstrijd alsnog zwichten door Roshon van Eijma en vier minuten later maakte Joshua Sanches er zelfs 2-3 van. De overwinning kwam in de slotminuten gelukkig niet meer in gevaar.

Zinderende laatste weken

Alleen Roda JC en FC Eindhoven kunnen nog in de buurt van de Almeerders komen. De laatste twee weken van de competitie kun je daarom oprecht zinderend noemen. Vrijdag 29 april om 20:00 uur staat de laatste uitwedstrijd van het reguliere seizoen op het programma. Almere City FC speelt dan tegen ADO Den Haag en de belangen zijn groot. Op vrijdag 6 mei, sluit Almere City FC het reguliere seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Jong AZ.