(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro)
(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro) Ron Baltus

Almere City FC verliest in Den Haag

ALMERE - Almere City FC hield vrijdagavond lang stand in Den Haag, maar uiteindelijk zwichtte de ploeg toch en moesten de Almeerders voormalig clubtopscorer Verheijdt de kroon op zijn werk gunnen. Door de 1-0 nederlaag moet Almere City FC volgende week vrijdag tegen Jong AZ winnen en hopen op puntverlies van FC Eindhoven (in Volendam) om zich te verzekeren van het laatste play-offs ticket.

Almere City FC was in de beginminuten slordig en te gehaast. Toch leidden de perikelen al in de eerste vijf minuten voor een grote kans. Lance Duijvestijn pegelde maar net naast, na een mooie combinatie met Maarten Pouwels en Jeffrey Puriel. Ondertussen duwde de Almeerse verdediging oude bekende Verheydt alle kanten op. Dat de verdediging van Almere City FC zijn oude spits tot op het bot irriteerde, gaf echter ook ruimte aan de andere aanvallers van ADO Den Haag. Die kwamen er af en toe haarscherp uit, alhoewel ze de grootste kans te danken hadden aan doelman Bakker. Hij gooide een keepersbal recht in de voeten van een Hagenees. Gelukkig herstelde de doelman zich door het daaruit voortkomende afstandsschot met een katachtige reflex tegen de kruising te stoten.

Na ruim 25 minuten veerde trainer Alex Pastoor op van de bank toen Ilias Alhaft over de knie ging in het strafschopgebied van de thuisploeg. Het is een kopie van de strafschop die Alhaft vorige week in het uitduel tegen TOP Oss nog mee kreeg, maar scheidsrechter Alex Bos herkende de actie en wuifde een zware straf weg.

De tweede helft leek al snel levendiger dan de eerste. Nadat Thomas Verheydt een bal van de zijkant op een haar na miste, kreeg Maarten Pouwels aan de andere kant met veel geluk de bal mee. De Dalfsenaar behield het overzicht en legde breed op Ilias Alhaft, maar die kwam een teen te kort voor een magnifieke stift. Door de ruimte die achterin stond, besliste Alex Pastoor om Jeffry Puriel in te ruilen voor Joshua Zimmerman.

Na die wissel leek Almere City FC aan kracht te winnen en veroverde de ploeg het middenveld. Een paar venijnige aanvallen vielen net niet goed. Pouwels had de 0-1 op de slof, nadat hij werd vrijgespeeld door Duijvestijn, maar hij draaide net de verkeerde richting in. Ook de afvallende bal kon door Duijvestijn niet op tijd worden afgedrukt.

Halverwege de tweede helft deed Thomas Verheydt zijn oude broodheer de das om met een voorzet van de zijkant die ellenlang onderweg is. Verheydt torende boven naaste bewaker Frederik Helstrup uit en scoort zoals we dat ook in Almere zo vaak hebben gezien.

Grote finale in eigen huis

Een slotoffensief van de Almeerders bleef uit, mede omdat de Hagenezen meermaals naar de grond gingen met blessures. Door de nederlaag speelt de formatie van hoofdtrainer Alex Pastoor volgende week een grote finale in eigen huis. Tegen Jong AZ kan het play-off ticket veilig worden gespeeld als de formatie weet te winnen en tegenstander FC Eindhoven punten verspeeld in de uitwedstrijd bij FC Volendam. Tickets voor de wedstrijd op vrijdag 6 mei om 20:00 uur zijn verkrijgbaar op tickets.almerecity.nl