(Foto: Ron Baltus/sportshots.pro)

Almere City FC O21 landskampioen

Sport

ALMERE - De eerste landstitel uit de clubhistorie van Almere City FC is een feit. Almere City FC O21 versloeg zaterdagmiddag Feyenoord in het hol van de leeuw en bekroonde dit seizoen met de kampioensschaal.

Op Varkenoord konden de vele meegereisde Almeerse fans al vroeg juichen. Tijmen Wildeboer knikte de 0-1 binnen uit een voorzet van Thomas Poll, waarna nog meerdere kansen op een tweede treffer volgden. Na rust veranderde de wedstrijd echter in een vechtwedstrijd. Kansjes waren er voor Thomas Poll en Stije Resink, maar het duel kenmerkte zich door opstootjes, overtredingen en een flink pakket kaarten, waaronder rood voor Layee Kromah een kwartier voor tijd.

De meest hachelijke situatie was vijf minuten voor tijd een bal die achter doelman Stijn Keller viel, maar niet in het doel. Op de lijn stond Jens Guiting. Hij kopte de bal, die ook nog via de lat ging, en maakte een spaarzaam moment van serieus Rotterdams gevaar onschadelijk.

Toen de scheidsrechter na zes lange minuten blessuretijd affloot, is geschiedenis dan echt geschreven: Almere City FC O21 is, na najaarskampioen, nu ook algeheel landskampioen.

Na het kampioenschap lonkt nu promotie naar de Tweede Divisie. Jong FC Volendam is op 8 en 11 juni de tegenstander die in een tweeluik verslagen moet worden om ook die prestatie te bewerkstelligen.