(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro)
(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro) Ron Baltus

Almere City FC verliest openingsduel in Venlo

ALMERE - Almere City FC heeft geen punten overgehouden aan het eerste duel van de nieuwe Keuken Kampioen Divisie-jaargang. De Almeerse formatie kwam uit bij VVV-Venlo snel op achterstand en was niet bij machte het tij te keren. Uiteindelijk werd het 3-0 in Covebo Stadion De Koel.

In de 30ste minuut kwam het eerste Almeerse schot op doel van Comoor Faïz Mattoir, die zich handig een baan wurmde langs twee verdedigers. Na zijn actie volgde een keten aan gebeurtenissen: Ilias Alhaft prikte bij de eerste de beste actie na het schot de bal een aantal centimeters achter de doellijn van keeper Lukas Zima, maar de grensrechter wilde van geen doelpunt weten. Uit de tegenstoot wees de scheidsrechter vervolgens resoluut naar de stip, toen keeper Nordin Bakker licht langs de aanvaller van VVV-Venlo af liep. Uit de gegeven penalty zette Sven Braken Almere City FC op een 2-0 achterstand.

Almere City FC speelde tot op dat moment niet zoals het in de voorbereiding zo vaak deed. VVV-Venlo nam de eerste helft het heft in handen en kreeg een aantal kansen in de schoot geworpen, maar Almere City FC bleef vechten en geloven. Ondanks dat het patron Danny Post na twintig minuten zag vertrekken met een blessure.

Een daverend schot van Damian van Bruggen vijf minuten voor rust was een voorteken van een veel betere tweede helft. Snoeihard, maar net onder de lat weggetikt door Zima. Zonder haar aanvoerder kwam Almere City FC de tweede helft met hernieuwde energie uit de kleedkamer. Dat Almere City FC meer risico moest nemen op de aansluitingstreffer, speelde uiteindelijk de thuisploeg in de kaart. Ongelukkig balverlies leidde tot een van de zeldzame uitbraken van de Limburgers en daarbij had de ploeg het geluk aan haar zijde. Joey Jacobs blokkeerde een inzet van Yahcuroo Roemer, maar de bal hobbelde hierna alsnog met het nodige geluk over de lijn.

Deze week neemt Almere City het in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op tegen TOP Oss. Kaarten zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl