(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro)
(Foto: Ron Baltus / sportshots.pro) Ron Baltus

Almere City FC verliest van Jong AZ

ALMERE - Almere City FC wist maandagavond niet te winnen van Jong AZ. Het lukte de Almeerders pas na één uur spelen om grip te krijgen op de beloftenploeg, maar de inmiddels ruime achterstand kon niet bijtijds worden weggepoetst. Eindstand in Wijdewormer: 3-2.

De eerste minuten van het duel oogden rommelig. Beide ploegen waren niet balvast, totdat Iman Griffith na een solo als een duiveltje uit een doosje keeper Bakker verschalkte. Almere City FC had het aan een sliding van Stije Resink te danken dat het hierna niet snel op 2-0 achterstand kwam. De grootste kansen bleven echter aan de andere kant vallen. Zowel Iman Griffith als Zico Buurmeester mochten schoten lossen, maar Bakker toonde zich telkens een modelkeeper. Totdat een kwartier voor rust Resink de bal inleverde en een vrije trap veroorzaakte. De hoge trap richting doel werd verkeerd beoordeeld en Maxim Dekker kopte simpel binnen voor de 2-0.

Almere City FC probeerde nog wel de rug te rechten. Lance Duijvestijn schoot keihard op doel, maar de bal belandde op de paal. Bakker hield zijn doel verder schoon, maar kwam niet ongeschonden uit de strijd. De keeper blesseerde zijn pink, maar bleef toch staan.

Gaandeweg de tweede helft was een heel ander Almere City FC te zien. Jeredy Hilterman kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Kromah tot doelpunt te promoveren. Hierna waren schoten van Tim Receveur en Kromah niet scherp genoeg om keeper Sem Westerveld te laten capituleren. De ommekeer kwam te laat. Almere City FC kreeg opnieuw een doelpunt tegen (3-0), alvorens het iets terug kon doen.

Hilterman zette de achtervolging in met een mooi kopdoelpunt. Anthony Limbombe maakte zijn eerste officiële minuten in een Almere City FC shirt, maar zijn geniale aanval vijf minuten voor tijd verdween millimeters aan de verkeerde kant van de paal. Limbombe wist wèl de spanning weer terug in de wedstrijd te brengen. Thomas Poll was de ontvanger van een listig balletje in de acht minuten tellende blessuretijd en de gelegenheidsaanvaller kopte de bal onberispelijk achter Westerveld. Hierna was het pompen of verzuipen. Een schot verdween bijna achter de keeper van Jong AZ, nadat hij deze door de handen liet glippen. Tijmen Wildeboer probeert het met een omhaal. Het was echter te laat om de Alkmaarders nog te kraken.

Aanstaande vrijdag speelt Almere City FC de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch.