Jochem Ritmeester van de Kamp was prominent aanwezig tegen De Graafschap. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City speelt gelijk tegen De Graafschap

FBK SPORTPARK - Dankzij een prominente rol van middenvelder Jochem Ritmeester van de Kamp heeft Almere City FC vrijdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen De Graafschap. Almere City FC behoudt hierdoor de vierde plaats op de ranglijst, maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld dan MVV Maastricht.

Al in de tweede minuut keken de Almeerders tegen een 0-1 achterstand aan. Echt kracht putten de voetballers uit Doetinchem er niet uit, want het was Almere City FC wat de eerste helft verder de dienst uitmaakte. Pas in de veertigste minuut knikte middenvelder Pascu de bal langs sluitpost Hidde Jurjus. Het was een terechte treffer, omdat in de minuten daarvoor Almere City FC al een paar wilde taferelen in het zestienmetergebied van de doelman had laten ontstaan, waarbij een prominente rol was weggelegd voor jongeling Jochem Ritmeester van de Kamp.

Achteruit

Na de thee moesten de Almeerders een stapje achteruit en was het Siem de Jong die na een kwartier toesloeg: 1-2 en was het Ritmeester van de Kamp die de gelijkmaker binnenschoot, met een bal ineens op de pantoffel. Zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Almere City FC gaat  vrijdag naar Velsen-Zuid voor de uitwedstrijd tegen Telstar. De week daarna speelt het team thuis tegen Jong PSV. Beide wedstrijden zijn in de verkoop via de ticketsite.

Onder 21

Almere City FC O21 deed dit weekend goede zaken door van Feyenoord O21 te winnen met 3-2. Almeerse doelpunten waren er van Jeffry Puriël, Layee Kromah en Ghilian Ilaria. Dankzij deze prachtige overwinning klimt Almere City FC O21 naar de koppositie, daar waar het in de najaarscompetitie vooral naar onderen moest kijken. Nu staan de jonge Almeerders na twee speelrondes als enige op zes punten. Volgende week wacht wel gelijk een volgende grote test, als de beloften naar Zwolle afreizen om tegen PEC O21, regerend najaarskampioen, ten strijde te trekken.