Deel college op de tribune bij Zwolle. Roelie Bosch, Julius Lindenbergh, Ank Bijleveld, Kees Ahles. (Foto: aangeleverd)

Almere City verliest topper tegen Zwolle in slotfase

FBK SPORTPARK – Met een deel van het Almeerse college van B&W op de tribunes (op uitnodiging van de burgemeester van Zwolle) heeft Almere City FC vrijdagavond de topper in de Keuken Kampioen Divisie tegen PEC Zwolle verloren met 3-2. De beslissende treffer viel in de slotfase.

Jeredy Hilterman, gekroond tot ‘Beste Speler van de Tweede Periode’, opende de score meet een mooie schuiver. Tien minuten later was de stand echter alweer gelijk getrokken. Almere City FC mocht daarna van geluk spreken dat het niet met een achterstand de kleedkamers in ging. Kort na rust kreeg de wedstrijd een beslissende wending toen Smeets bij een charge op het middenveld een directe rode kaart van scheidsrechter Jeroen Manschot voorgehouden kreeg.

Voorsprong

Met een fantastische treffer kwamen de Almeerders toch weer op voorsprong. Hilterman draaide behendig weg van zijn tegenstander en schoot uit nagenoeg onmogelijke positie de bal in het dak van het doel. Daarna zette Zwolle aan en piepte en kraakte de Almeerse defensie tot 25 minuten voor tijd aanvaller Davy van den Berg uiteindelijk de gelijkmaker op het scorebord bracht. In de slotfase was het Tolis Vellios die met een geniepig kopballetje het vonnis over de Almeerders velde.

Hectische periode

Voor Almere City FC breekt er een hectische periode aan met drie thuiswedstrijden in negen dagen tijd. Het bal opent woensdagavond met een wedstrijd in de TOTO KNVB Beker tegen NEC Nijmegen dat zondag nog een punt haalde tegen Ajax. Het is voor het eerst dat de club overwintert in het bekertoernooi. De ploegen trappen om 20:00 uur af in het Yanmar Stadion.In de daaropvolgende dagen speelt Almere City FC nog thuiswedstrijden tegen Willem II (15 januari) en De Graafschap (20 januari). Kaarten voor al deze wedstrijden zijn te koop via tickets.almerecity.nl