De beloften van Almere City vieren de handhaving in de Eredivisie (Foto: Ron Baltus)
De beloften van Almere City vieren de handhaving in de Eredivisie (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Goed weekeinde voor Almere City FC

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft de laatste wedstrijd van het kalenderjaar met 0-1 gewonnen van NAC Breda. Hierdoor heeft de club nu 26 punten uit de laatste twaalf duels gesleept en doet het nog volop mee in de bovenste regionen. Het team van Onder 21 handhaafde zich op het hoogste nationale niveau.

NAC Breda - Almere City werd vooral een strijd op het middenveld. Het beslissende moment kwam van Jeredy Hilterman die na 22 minuten de enige treffer van de wedstrijd maakte. Na de pauze zorgt defensieve miscommunicatie in de defensie van de Almeerders nog voor enig tumult. Het leidde tot kansen van de Bredanaars die echter niet weten te scoren. In de slotfase zetten de Brabanders nog even flink aan, maar met hangen en wurgen wisten de Almeerders de winst binnen te halen. 

Omdat FC Eindhoven niet wist te winnen staan de Almeerders nu gedeeld vierde. De eerste twee weken van het nieuwe jaar zijn stevig. Eerst speelt Almere City de laatste wedstrijd van de tweede periode uit tegen PEC Zwolle. Hierna volgen tien doldwaze dagen met een bekerwedstrijd thuis tegen N.E.C. Nijmegen en thuiswedstrijden tegen Willem II en De Graafschap Wie niets wil missen van de tweede seizoenshelft kan nog een halve seizoenkaart kopen: tien wedstrijden voor slechts 90 euro.

Onder 21

Het team van Onder 21 wist zaterdag een 0-2 achterstand tegen Willem II om te buigen in een 5-2 overwinning. Daardoor handhaven de Almeerse beloften zich in de Eredivisie. Vorig jaar werd het team nog landskampioen. Het is nog steeds mogelijk om te titel te prolongeren, maar dat zal niet makkelijk worden. Het moet zich dan tot kampioen van de voorjaarscompetitie kronen en vervolgens afrekenen met PEC Zwolle, dat najaarskampioen is geworden, in een kampioensduel.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto