Daryl Werker wordt met een rode kaart van het veld gestuurd. (Foto: Ron Baltus)
Daryl Werker wordt met een rode kaart van het veld gestuurd. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC verpest rentree Dick Advocaat

FBK STADION - Almere City FC heeft zondag overtuigend gewonnen van ADO Den Haag. Met de 4-1 overwinning verpestte de ploeg van Alex Pastoor de rentree van trainer Dick Advocaat. De oud-bondscoach wil de Hagenezen bij de hand nemen na de desastreuze seizoenstart onder Dirk Kuyt.

Van een schrikeffect leek na een kwartier speeltijd wel degelijk sprake. Volledig tegen de verhoudingen in kwam Den Haag op voorsprong, waar Almere City eigenlijk al de leiding had moeten nemen. Ilias Alhaft zag de bal echter aan de verkeerde kant van de paal langs gaan. De voorsprong gaf ADO vleugels. Vijf minuten later knalde een vrije trap van de Hagenezen tegen de lat. De afvallende bal moest hierna door Hamdi Akujobi van de lijn worden gehaald. Ook daarna hadden de Zuid-Hollanders het betere van het spel en bleef het wonderwel bij 0-1 en konden de Almeerders zelfs met een 1-1 stand de kleedkamer opzoeken. Circa tien minuten voor rust maakte ADO-keeper Wentges een grove inschattingsfout, toen hij de bal aan de rand van de zestien met de hand beroerde. De hieruit resulterende vrije trap legde Lance Duijvestijn panklaar op de instormende Jeredy Hilterman, die snoeihard de bal tegen de touwen kopte.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg Hilterman een uitstekende mogelijkheid om zijn doelpuntenaantal te verdubbelen. Oog in oog met Wentges faalde hij echter vanaf de penaltystip. Wellicht dat het ook de goden verzoeken was; arbiter Van der Eijk gaf de strafschop bijna cadeau na het betere duikelwerk van Duijvestijn. Tien minuten later wees de scheids opnieuw naar de stip, maar dit keer was de beslissing terecht. Daryl Werker sloeg een kiezelhard schot van Álvaro Peña met een prachtige zweefduik uit het doel. Lance Duijvestijn schaarde zich dit keer achter de bal en voltrok het vonnis voor ADO Den Haag en Dick Advocaat.

Ban gebroken

Daarmee was de ban gebroken. Hilterman scoorde heel geniepig alsnog zijn tweede van de wedstrijd om ADO Den Haag op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Peña mocht aantekenen voor het slotakkoord. Zijn eerste doelpunt in Almeerse dienst viel ver in blessuretijd, maar was een vergelding voor het doelpunt dat hem door Werker was ontnomen.

Almere City FC kijkt nu vooruit naar aankomende vrijdag. Dan sluit de ploeg het kalenderjaar af tegen NAC Breda in Brabant. De wedstrijd start om 20.00 uur en tickets zijn te koop in de ticketshop op de website almerecity.nl.