Anthony Limbombe probeert NEC-keeper Mattijs Branderhorst (Foto: Ron Baltus)
Anthony Limbombe probeert NEC-keeper Mattijs Branderhorst (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC uitgebekerd

Sport

FBK STADION - Er ligt geen volgende ronde te wachten voor Almere City FC in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Tegen NEC Nijmegen incasseerde het woensdagavond onder waterkoude omstandigheden een 0-4 nederlaag in het eigen Yanmar Stadion.

Vooraf aan het duel regende het waarschuwingen over stortbuien en windstoten. Die waarschuwingen waren niet misplaatst. Het regende in de eerste helft pijpenstelen. Om die mistroostige omstandigheden nog wat aan te zetten kwam NEC in het Yanmar Stadion al na 15 minuten op voorsprong door een kiezelharde vrije trap van Oussama Tannane.
Almere City FC rechtte de rug en oud NEC-speler speler Anthony Limbombe was de eerste die gevaar stichtte. Hij sprintte door op een diepe bal en wist deze net voor keeper Brandenhorst weg te tikken tot voorzet. De instormende Pascu kon er net niet bij.
Ilias Alhaft was 20 minuten na de openingstreffer ook dichtbij een treffer, toen hij de bal per ongeluk weer terug in de voeten kreeg na een mislukte dribbel. Hij plaatste de bal met uiterste zorgvuldigheid, maar trof de binnenkant van de paal. Op slag van rust kwam NEC via en counter op 0-2 via Elaysin Tavsan.

Tweede helft

In de tweede helft was Almere City FC niet meer bij machte om de Nijmegenaren pijn te doen. De ploeg uit Gelderland liep heel stiekem bij Almere City FC weg. Marques scoorde de 0-3 uit ogenschijnlijke buitenspelpositie, Musaba maakte tien minuten voor tijd het karwei af met de 0-4.
Na het derde tegendoelpunt wisselde hoofdtrainer Alex Pastoor al zijn belangrijkste pionnen, met het oog op de belangrijke competitiewedstrijd zondag tegen Willem II. Aankomende zondag gaat Almere City FC tegen de Tilburgers voor eerherstel. Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar via het ticketplatform.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto