Telstar-speler Ozgur Aktas kijkt toe bij de doelpoging van Jeredy Hilterman.
Telstar-speler Ozgur Aktas kijkt toe bij de doelpoging van Jeredy Hilterman. Ron Baltus

Almere City wint ook van Telstar

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vrijdagavond in Velsen-Zuid met 0-1 gewonnen van Telstar. Het winnende doelpunt kwam op naam van invaller Lance Duijvestijn. Door de overwinning kruipt de Almeerse brigade samen met FC Eindhoven dichter naar de tweede plek op de ranglijst, omdat de Eindhovenaren met 1-0 weten te winnen van Heracles Almelo.

Het was de laatste Telstar – Almere City FC voor scheidend Telstar-voorzitter Pieter de Waard. De kleurrijke sportbestuurder heeft er na dit seizoen 18 jaar bij de club op zitten. De Velsenaren konden hem niet een overwinning cadeau geven bij zijn vertrek. De eerste helft waren er weinig kansen en dat leidde tot een 0-0 ruststand.

Speldenprikjes

Met wat speldenprikjes kregen de Almeerders in de tweede helft steeds meer oog voor het doel van de Witte Leeuwen, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Dat veranderde met de wissel van Lance Duijvestijn ongeveer een half uur na rust. Koud acht minuten in het veld wist de aanvallende middenvelder op prima aangeven van jonkie Jochem Ritmeester van de Kamp de korte hoek te vinden en de 0-1 op het scorebord te zetten.

Hectische slotfase

Vlak voor tijd moest aanvoerder Damian van Bruggen met rood van het veld, wat leidde tot een hectische slotfase met maar liefst zeven minuten extra tijd. De Almeerders wisten de storm echter te doorstaan en voegden drie punten toe aan hun totaal. Volgende week vrijdag speelt Almere City FC thuis tegen Jong PSV. Kaarten voor de wedstrijd zijn te koop via tickets.almerecity.nl