Lance Duijvestijn ziet zijn doelpoging gekeerd door keeper Mike Havekotte (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC niet langs Helmond Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vrijdagavond Helmond Sport in alle facetten van het voetbalspel overtroffen, maar verzuimde te scoren. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ondanks dat houdt de thuisploeg gelijke tred met de concurrenten. Het loopt zelfs een punt in op koploper PEC Zwolle.

Almere City FC moest het tegen de Brabanders doen zonder twee van de ‘Three Amigos’. Zowel Álvaro Peña als Manel Royo zaten vanwege kaartenlast een wedstrijd schorsing uit. Alex Pastoor posteerde in zijn strijdplan Lance Duijvestijn als vrije man in de voorhoede en liet Anthony Limbombe en Pascu daaromheen cirkelen.Vanaf de start was duidelijk wat het plan van Helmond Sport is. De ploeg trok een verdedgingsmuur op maar kon die verdedigende speelwijze na drie minuten al bijna bekopen toen Duijvestijn alleen op keeper Havekotte van Helmond af stevende, maar zijn schot gekeerd zag worden. Duijvestijn stond in de eerste helft nog vier of vijf aan de basis van een mooie aanval, maar telkens viel de bal net verkeerd. Tien minuten voor rust veerde het Yanmar Stadion op toen Barbet doel trof. De grensrechter stak echter gedecideerd de vlag omhoog voor buitenspel.

Tweede helft

In de tweede helft begon de houding van de Helmonders, die zich steeds vaker ook bedienen van overtredingen, de Almeerders te irriteren. Na een opstootje met Anthony Limbombe als hoofdpersoon, leek de vlam even in de pan te slaan. De scheidsrechter trok twee keer geel voor de Helmonders.

Laatste fase

Ook in de laatste fase van de wedstrijd viel het Almeerse balletje net verkeerd. In zes minuten blessuretijd wist Almere City FC de Helmondse verdedigingslinie niet te kraken waardoor de 0-0 op het bord bleef staan tot het laatste fluitsignaal. Almere City FC gaat volgende week opnieuw in de achtervolging op de tweede plek. Volgende week leidt de queeste naar de punt van Limburg. Daar speelt de ploeg van Alex Pastoor tegen Roda JC Kerkrade. Tickets voor de lange uitreis zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl.