Alvaro Pena scoort de 0-1 tegen Heracles. (Foto: Ron Baltus)
Alvaro Pena scoort de 0-1 tegen Heracles. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC met opgeheven hoofd weg bij Heracles

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft vrijdagavond de aanval op de top twee van de Keuken Kampioen Divisie geen kracht bij kunnen zetten met een overwinning. In het Erve Asito van Heracles Almelo werd het 1-1 maar kan de ploeg van Alex Pastoor met vertrouwen de belangrijke wedstrijd tegen Jong FC Utrecht tegemoet zien.

Heracles degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie en aast op de terugkeer, maar gaf de laatste drie competitiewedstrijden een voorsprong van acht punten uit handen. De Almeloërs wilden dus zeker niet verliezen tegen achtervolger Almere City FC dat in een verrassende opstelling aantrad. Zonder de geschorste Lance Duijvestijn koos Pastoor voor Kornelius Hansen in de spits.
Het was uitgerekend Alvaro Peña, zowat de kleinste man van het veld, die na ruim een half uur uit een corner raak kopte. De wendbare Spanjaard onderstreepte hiermee maar weer eens waarom de Almeerders vorige week de optie in zijn contract lichtten. Almere City FC speelde sterk, maar na het uitvallen van Jochem Ritmeester van de Kamp (hij kreeg een klap in het gezicht) was de Almeerse brigade even de kluts kwijt. In alle consternatie profiteerde Nikolai Laursen en frommelde na een scrimmage de bal in het doel: 1-1.

430 supporters

Onder het oog van 430 meegereisde supporters, een record, vochten de Almeerders ook in de tweede helft voor wat ze waard waren en had Anthony Limbombe zomaar een strafschop kunnen krijgen toen hij van de sokken gelopen werd. De Heraclieden waren blij met de puntenverdeling, promotie naar de eredivisie is weer binnen handbereik.

Jong FC Utrecht

De Almeerders vertrokken met opgeheven hoofd terug naar Almere. Maandagavond wordt de belangrijke laatste wedstrijd uit de derde periode gespeeld tegen Jong FC Utrecht en kan de periodetitel worden binnengesleept. Dat geeft recht op deelname aan de nacompetitie waarmee ook promotie kan worden afgedwongen. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto