Keeper Nordin Bakker had een aantal fraaie reddingen. (Foto: Ron Baltus)
Keeper Nordin Bakker had een aantal fraaie reddingen. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC verliest derde plaats na gelijkspel

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft de laatste uitwedstrijd van het reguliere seizoen met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. Die uitslag, in combinatie met een overwinning van Willem II tegen Jong FC Utrecht, zorgt ervoor Almere City FC pas op de plaats moet maken op weg naar de hoogste eindnotering uit de clubgeschiedenis. De Tilburgers nemen nu -op basis van een beter doelsaldo- de derde plek over.

Almere City FC begon het duel met een aantal verschuivingen ten opzichte van het duel tegen NAC Breda. Joey Jacobs werd achterin geposteerd in plaats van Théo Barbet. Jorrit Smeets verving op het middenveld Stije Resink. Het leidde tot een strijd op het middenveld waar pas na een minuut of 20 verandering in kwam toen de debuterende FC Den Bosch-speler Ilias Boumassaoudi de eerste basisplaats van zijn loopbaan met een fraaie vrije trap bekroonde: 1-0. Almere City FC reageerde snel via Limbombe die een kleine tien minuten na de achterstand Manel Royo bediende. Royo wist feilloos zijn vrijstaande landgenoot Álvaro Peña te vinden. Die hoefde de bal enkele centimeters voor de lijn slechts binnen te tikken: 1-1.

Tweede helft

In de tweede helft begonnen de Almeerders furieus, na vijf minuten leidde dat al tot de 1-2. Een vernietigende uithaal vanaf de zestien van Hamdi Akujboi zoefde als een streep langs keeper Wouter van der Steen in de verre hoek. De voorsprong werd weer teniet gedaan door de gelijkmaker van de Bosschenaren. Omdat er vreugdebier op het veld werd gemieterd, moeten de twee kemphanen tien minuten de catacomben in voor een afkoelperiode. Daarna drong Den Bosch stevig aan, maar capituleerde Nordin Bakker niet.
Deze week speelt Almere City FC de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen in eigen huis tegen MVV Maastricht. De wedstrijd op vrijdag 19 mei begint om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de ticketsite tickets.almerecity.nl.