Anthony Limbombe snelt langs FC Dordrecht speler Elso Brito. Coach Alex Pastoor kijkt toe (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Pole position in periodestrijd voor Almere City FC

ALMERE – Met een 0-1 zege in de uitwedstrijd op FC Dordrecht heeft Almere City FC zich vrijdag naar pole position gemanoeuvreerd in de derde periode.

Binnen tien minuten stichtte City al het eerste gevaar tegen de ploeg van oud-trainer Michele Santoni. Pascu zag zijn schot echter via een Dordts been naast gaan. Uit de corner die volgde was Stije Resink ook dichtbij de openingstreffer maar hij raakte de bal niet vol.Na een kwart wedstrijd werd de ban wél gebroken. Hamdi Akujobi, vorige week uitblinkend in het duel bij Roda JC, werd diep weggestuurd door Lance Duijvestijn. Zijn poging strandde nog op de keeper, maar Anthony Limbombe was er rap bij om de rebound binnen te punteren. Het was voor de buitenspeler zijn tweede trefzekere wedstrijd op rij.Voor rust waren de Almeerders nog tweemaal dicht bij een scoreverdubbeling, maar keeper Liam Bossin van de Dordtenaren voorkwam dat al grabbelend. Ook pogingen van Pascu en Stije Resink leverden geen treffer op.

Minimale voorsprong

Almere City consolideerde na de onderbreking de minimale voorsprong, die eigenlijk geen moment in gevaar kwam aan de Krommedijk. Een paar afstandsschoten – dat is de totale workload voor Nordin Bakker, die die ballen prima verwerkte. Het dichtst bij een doelpunt waren de Dortenaren toen halverwege de tweede helft één van de aanvallers naar de grond ging in de zestien. Dat had zeker wat weg van vasthouden en een strafschop, maar City werd gered door de assistent-scheidsrechter en diens vlagsignaal voor buitenspel.

Driepunter

De driepunter werd zo over de streep getrokken en dus staat Almere City FC in pole position voor winst in de derde periode. ADO Den Haag volgt op twee punten en ze hebben nog een wedstrijd voor de boeg tegen Heracles Almelo dat nummer twee staat in de competitie.Wat er daar ook gebeurt, City gaat de komende thuiswedstrijd, komende vrijdag tegen Jong FC Utrecht, sowieso in met een kans op het periodekampioenschap. Kaarten zijn te koop via tickets.almerecity.nl