Stije Resink in actie tegen AZ. (Foto: Ron Baltus)
Stije Resink in actie tegen AZ. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC temt ook AZ: 0-0

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City heeft zaterdagavond AZ uit Alkmaar in eigen huis op 0-0 weten te houden. De Almeerders hebben nog tien punten nodig om zich te handhaven in de eredivisie. 

In het eerste kwartier werd al duidelijk dat AZ niet in beste vorm steekt. De trainerswissel heeft de Alkmaarders nog niet veel gebracht. De ploeg nam afscheid van de Almeerse oefenmeester Pascal Jansen maar zijn vervanger Maarten Martens heeft nog geen wedstrijd met zijn team weten te winnen. Ook tegen Almere wil het niet lukken. Na dat kwartier had Ruben van Bommel de grootste kans, maar oog in oog met Nordin Bakker schoot hij de bal voorlangs. 

Bakker

Aan het begin van de tweede helft moest Bakker aan de bak, toen clubtopscorer Vangelis Pavlidis opstoomde naar het doel. Bakker verkleinde de hoek vakkundig en zorgde er met het onderbeen voor dat de doelpoging slechts een corner opleverde.
Bakker bewees opnieuw zijn waarde voor de Almeerders. Opnieuw kreeg het team van Alex Pastoor geen tegentreffer.
Zaterdag reist Almere City FC af naar Zwolle. Daar treft het PEC in het MAC3Park Stadion om 21 uur. Kaarten voor de uitwedstrijd zijn verkrijgbaar op tickets.almerecity.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto