Peer Koopmeiners schiet op het doel van FC Utrecht. (Foto: Ron Baltus)
Peer Koopmeiners schiet op het doel van FC Utrecht. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Handhaving steeds dichterbij voor Almere City FC

Sport

FBK SPORTPARK – Almere City FC heeft zaterdagavond opnieuw een punt gesprokkeld in de strijd om handhaving in de eredivisie. In het Yanmar Stadion eindigt het duel met FC Utrecht in 1-1. 

Yoann Cathline ontpopt zich steeds meer als een smaakmaker. Tegen FC Utrecht opende hij al na drie minuten het bal, door op fabuleuze wijze de 1-0 binnen te jassen. Binnen het kwartier tikte Sam Lammers de gelijkmaker al binnen. De periode daarna leek FC Utrecht snel door te willen pakken, maar langzaam nam Almere City heeft initiatief terug, met opnieuw een fraaie kans voor Cahtline. Hij schoot echter hoog over. Álvaro Peña zag zijn treffer worden afgekeurd wegens buitenspel.

De baas op het veld

Na de rust was Almere City FC de baas op het veld al moest keeper Nordin Bakker (die later geblesseerd uitviel) nog wel redding brengen. De laatste fase had Almere recht op meer met goede kansen van Peer Koopmeiners, Yann Kitala en Yoann Cathline. Het bleef echter 1-1.

Vitesse

Zaterdag speelt Almere City FC in de Gelredome tegen Vitesse. Voor de Gelderlanders is het één van de laatste kansen om nog iets van het seizoen te maken. Supporters kunnen een kaartje scoren via tickets.almerecity.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto