Adi Nalic viert zijn treffer. Het bleek niet voldoende voor 3 punten. (Foto: Fred Rotgans)

Almere City verspeelt twee punten in slotfase

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Volendam. Voor de vierde keer op rij speelt de ploeg gelijk. Een schitterend kopdoelpunt van Adi Nalic werd in extremis geneutraliseerd door een doelpunt van invaller Robert Mühren.

Van een spraakmakend paasvuur is de eerste helft geen sprake, alhoewel het duel goed begint voor de thuisploeg. Yoann Cathline probeerde al na drie minuten keeper Mio Backhaus te verschalken vanuit de draai in het strafschopgebied. Backhaus kon die inzet nog keren, maar moest een kwartier later een schitterende volley van Kornelius Hansen aan zich voorbij laten gaan. Gelukkig voor de doelman oordeelt scheidsrechter Hensgens dat de Noor dat vanuit buitenspelpositie doet. Op slag van rust had ook Yoann Cathline nog een goede kans.

Cathline was na de pauze opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zijn kiezelharde schot stuiterde via de borst van de keeper in de voeten van Thomas Robinet. Die kreeg zijn voet er echter niet achter. De fase daarop werd Volendam, de hekkensluiter in de eredivisie, sterker. Het was derhalve opvallend dat de Almeerders toch op voorsprong kwamen. Een zeer fraaie vrije trap van Peer Koopmeiners werd door Adi Nalic mooi binnen gekopt.
Met drie punten in het voorzuitzicht konden de Almeerders handhaving in de eredivisie al bijna verzekeren maar in de slotfase kwamen de Volendammers alsnog langszij en kon slechts 1 punt worden bijgeschreven.

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 9 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51