In de stromende regen werd de finale gespeeld. (Foto: Fred Rotgans)
In de stromende regen werd de finale gespeeld. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Kampong in bekerfinale veel te sterk voor Almeerse

KLEIN BRANDT SPORTPARK – De hockeyers van de Almeerse hebben donderdagavond de Gold Cup aan Kampong moeten laten. Het was al verrassend dat de Almeerders in de finale stonden. Het verschil met de hoofdklasser was groot 2-8.

Het was voor de Utrechtse favoriet de eerste keer dat ze de Gold Cup veroverden. Vorige week liet voorzitter Toon van Dijk in deze krant al weten dat het behalen van de finale (na een verrassende zege op Oranje Rood) al een prijs op zich was, mede ook vanwege de enorme publieke belangstelling die de bekerfinale met zich meebrengt. Zo’n 2000 toeschouwers trotseerden de regen en de kou en woonden de eindstrijd bij.

Graag winnen

De Utrechters lieten vanaf het eerste fluitsignaal al weten dat ze de bekerfinale graag wilden winnen, terwijl ze de sterspelers rust gunden. In het eerste kwartier kreeg de ploeg een serie strafcorners waar nog niet uit gescoord werd. De 0-1 kwam uiteindelijk toch via Mats Gruter. Via een benutte strafbal van Youri de Bie leek de wedstrijd alsnog spannend te worden: 1-1.Het tegendeel bleek echter waar. Twee minuten later stond het alweer 1-2 en voor de pauze stond er al 1-3 op het scorebord.

Phijffer

Boet Phijffer bouwde na de thee met twee treffers de voorsprong uit naar 1-5. Almere probeerde nog wel tegenstand te bieden, maar toch echte kansen leidde het niet. Vlak voor het einde van het derde kwart stond het al 1-6 en in het vierde kwart 1-7. Almere kreeg uit een stafcorner nog eretreffer maar de eindstand legde het krachtverschil duidelijk bloot: 2-8.