De woningprijs daalt (Archieffoto: Roel Dijkstra Fotografie)
De woningprijs daalt (Archieffoto: Roel Dijkstra Fotografie)

Huizenprijzen dalen ook in Flevoland

Wonen

ALMERE – De prijs van koophuizen is vorige maand gedaald. In Flevoland relatief zelfs behoorlijk sterk met 6,5%. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gemiddeld daalde prijs van koophuizen in juni met 5,5% ten opzichte van juni 2023. Tevens is er een toename van 6% te zien van verkochte woningen vergeleken met een jaar eerder.  De huizenmarkt staat al een aantal jaar behoorlijk onder druk. De prijzen zijn de afgelopen jaren zo hoog opgelopen dat kopers afhaken en starters het niet op kunnen brengen.  De laatste maanden daalden de huizenprijzen enigszins, dus zeker ook in de maand juni. Het is echter de vraag of de prijsdaling zal aanhouden. Wel zijn er signalen dat de daling van de huizenprijzen tot een einde komt. 

Daling

CBS en Kadaster baseren hun cijfers op bestaande woningen, nieuwbouw is buiten beshouwing gelaten. De instanties concludeerden dat de daling van deze prijzen het afgelopen kwartaal voor het eerst in elk van de twaalf provinciën merkbaar was. De daling was met 8,7% het stevigst in de provincie Utrecht, gevolgd door Noord-Holland (-7,5%) en Flevoland (-6,5%). In Zeeland daalde de huizenprijs het minst: 2,7%.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto