(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Drie buidelstoelen voor afdeling Neonatologie Flevoziekenhuis

Algemeen

STAD - Strong Babies heeft woensdag drie buidelstoelen overhandigd aan de afdeling Neonatologie van het Flevoziekenhuis. Neonatologieverpleegkundigen Chantal Jansen en Tara Nieuwenhuijs hebben met hun sponsoractie voor elkaar gekregen dat er nu drie comfortabele buidelstoelen op de afdeling staan. 

Chantal: “We zijn heel blij en trots dat het gelukt is en bedanken alle donateurs voor hun donatie.” Ook de trotse ouders van hun bij 30 weken geboren tweeling reageerden heel blij: “Je wilt de kindjes dichtbij je hebben, dat is belangrijk voor de hechting. En dat gaat met deze stoel nu veel fijner.”

Comfortabel

In deze comfortabele stoelen kunnen ouders langer achter elkaar met hun kindje ‘kangoeroeën’. De kindjes liggen in een zachte buideldoek ‘huid op huid’ op de borst van een van de ouders. De stoel kan in stand worden aangepast. Chantal: “In een gewone stoel hou je dit maar één of twee uur vol, in deze stoel kan dat veel langer. En zelfs als je zelf even wegdoezelt, ligt het kindje veilig op je borst.” 

Huid op huid

Huid op huid contact is heel belangrijk voor te vroeg geboren baby’s. Kinderarts Martijn Bakker: “De weerstand van te vroeg geborenen is lager. Hoe langer de baby op de borst ligt bij een van de ouders, des te meer contact is er met de veilige, bekende bacteriën van de ouders. Dat verlaagt het infectiegevaar bij de baby. En door veel huid op huid contact leren de baby’s sneller om uit de borst te drinken. We zijn ontzettend trots op onze neonatologieverpleegkundigen dat ze dit dankzij de sponsoractie voor elkaar hebben gekregen!”

Strong Babies

De afdeling Neonatologie ontving de buidelstoelen uit handen van ambassadeur Anne-Mar Zwart, nieuwe ambassadeur van Strong Babies. Hiermee trapt Strong Babies de landelijke Kangaroo Care Week af. De stichting zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek en financiert buidelstoelen en kangoeroezorgscholing in de overtuiging dat buidelen de standaard moet worden in de zorg voor alle pasgeborenen.

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto