Afbeelding

Polter 50+ opent deuren op Gemeenschappelijk Wonen Dag

Wonen

STRIPHELDENBUURT - Woongemeenschappen in het hele land openen zaterdag 18 mei hun deuren voor publiek in het kader van de Gemeenschappelijk Wonen Dag. Ook bij Polter 50+ in Almere Buiten, een woongemeenschap van 50-plussers, is iedereen tussen 11.00 uur tot 14.00 van harte welkom.

Gemeenschappelijk wonen voegt iets toe voor de bewoners, maar ook aan de maatschappij. Daarom zijn ook professioneel geïnteresseerden, betrokken bij woonvraagstukken of het faciliteren van gelukkige 50-plussers, van harte uitgenodigd. Polter 50+ Almere laat iedereen graag zien waarom zij als hier zo graag wonen. “Bezoekers die geïnteresseerd zijn in de toekomst bij ons te komen wonen, nodigen wij van harte uit zich in te schrijven op onze wachtlijst. We informeren hen graag over de randvoorwaarden en hoe we vervolgens nader kennismaken. Zo krijgen we samen een beter beeld of wonen in onze woongemeenschap een succes kan worden.”

Toegevoegde waarde 

Ook vertegenwoordigers uit de gemeente, lokale politiek en woningcorporaties kunnen worden rondgeleid in de woongemeenschap. “Bij hen valt immers nog veel te winnen als het gaat om het (h)erkennen van de grote toegevoegde waarde die woongemeenschappen juist binnen de gemeente Almere kunnen hebben. Denk aan gelukkige en zelfstandige senioren die daardoor minder snel bij bijvoorbeeld het zorgloket zullen aankloppen. Of de betere doorstroming van de woningmarkt, waaraan gemeenschappelijk wonen kan bijdragen. Zeker nieuwe wooninitiatieven kunnen echter nog veel beter vanuit de gemeente ondersteund worden.”

Open dag

Tijdens de Open dag kunnen belangstellende in gesprek met de bewoners en allerlei vragen stellen aan de diverse commissies van de vereniging. Een aantal bewoners heeft hun huis ter beschikking gesteld om te bezichtigen. Ook is de gemeenschappelijke tuin te bezichtigen. De koffie staat klaar aan het Mies Deinumplantsoen 1 te Almere. Meer informatie: https://woongroeppolter.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto