Afbeelding

Documentaire Gaza met nagesprek in bibliotheek

Uit

STAD CENTRUM - De Nieuwe Bibliotheek Almere Stad vertoont zaterdag 18 mei in samenwerking met platform Almere voor Palestina de bekroonde documentaire Gaza, over het dagelijks leven van Palestijnen in de belegerde Gazastrook. Na afloop volgt een nagesprek.

Gaza neemt de toeschouwers mee naar een plek buiten het bereik van het televisienieuws en biedt een filmisch en portret van een volk dat probeert een zinvol leven te leiden in de puinhoop van een eindeloos conflict. In de documentaire focussen fotojournalist Andrew McConnell en documentairemaker Garry Keane vooral op onderwerpen die te maken hebben met de zee, waaronder een familie van vissers en een 14-jarige jongen uit een vluchtelingenkamp die veel van zijn tijd rond het water doorbrengt. De film is Arabisch gesproken en Engels ondertiteld. 

Na de vertoning zal Midden-Oosten-specialist en auteur Robert Soeterik een lezing geven over de huidige situatie in de Gazastrook, gevolgd door een panelgesprek. Daarnaast zal schrijver en politica Anja Meulenbelt haar nieuwe boek Nooit meer is nu presenteren.

Een informatieve bijeenkomst voor meer bewustwording over de Palestijnse vraagstukken. Van 14.30 tot 17.00 uur in de Nieuwe Zaal van de bibliotheek aan het Stadhuisplein. Gratis entree, maar reserveer vooraf een stoel via www.denieuwebibliotheek.nl/activiteiten/gaza.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto