(Foto: aan geleverd)
(Foto: aan geleverd)

Roman van Almeerder Jeroen Rook over obsessieve liefde

Boekentips

ALMERE - Almeerder Jeroen Rook heeft een nieuwe roman uitgebracht. ‘Flessenpost aan Hades en de Dagda’ is een fictieve vertelling over obsessieve liefde en waartoe die kan leiden: 

“Het is een bizarre vertelling vol filosofische levensvragen, emotie en een flinke dosis mystiek”, aldus Rook. Als jongen van een jaar of twintig is Peter hoteldebotel verliefd op een zekere Myrthe. Ze is zijn grote muze en in gedachten draagt hij haar op handen. In de praktijk echter is de romance ver te zoeken. Peter zoekt naar het ultieme middel om de toekomst naar zijn hand te zetten en komt op een lumineus idee. Wat als een brief naar het universum een helder antwoord zou opleveren? Uit zijn diepste verlangens schrijft hij zijn flessenpost met daarin zijn liefdeswens. 

Lang wacht Peter op de echo van de kosmos, maar voorlopig  komt er elke dag maar geen antwoord.  Als Myrthe in het vervolg van zijn leven uit beeld verdwijnt en een relatie met haar onhaalbaar lijkt geworden, blijft Myrthe als ideale vrouw op zijn netvlies ingebrand staan, zelfs wanneer hij een gezin vormt met Barbara. Het ontwikkelt zich tot een obsessie en daarmee indirect tot een schaduwleven. 

Van Jeroen Rook verschenen al diverse verhalenbundels en de romans De draad kwijt, Spaanse Vlag, Babba en Doorprutsen met bokkenpruik. Flessenpost aan Hades en de Dagda is onlangs verschenen bij Futuro Uitgevers.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto