Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Voorbereidingen voor tweede fase Esplanade gestart

Algemeen

STAD CENTRUM - De voorbereidende werkzaamheden voor de tweede fase van de herinrichting van de Esplanade zijn begonnen. Er komt een horecapaviljoen met een strandje, steigers worden uitgebreid en de waterkant wordt ingericht. Omwonenden konden woensdag de plannen komen bekijken.

Tijdens een coronaproof inloopbijeenkomst hebben ongeveer 30 omwonenden de plannen bekeken en zijn erover in gesprek gegaan met de horecaondernemers en vertegenwoordigers van de gemeente. Volgens de gemeente Almere zijn omwonenden enthousiast over de plannen.

De bouw van het horecapaviljoen begint deze zomer en duurt enkele maanden. In het najaar gaan de deuren open. Het paviljoen heeft de vorm van een industriële loods en er komt een groot terras naar het stadsstrand toe.

Watertaxi

De nieuwe steigers zijn binnenkort opstapplaats en oplaadpunt voor de watertaxi die gaat varen tussen de Esplanade en de Floriade(wijk). In totaal is er ruimte voor vier boten. Zijn dit aanvankelijk nog hybride boten, op termijn varen er alleen boten met een elektromotor.

Stadsstrand

De waterkant wordt ingericht als stadsstrand met zitjes, bomen en lagere planten. Dit terrein is geschikt voor kleinschalige (sport)evenementen zoals beachvolleybal. Naar verwachting start de aanleg van het stadsstrand in oktober 2021.

Impressie van de Esplanade met stadsstrand horecapaviljoen. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto