Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Minder parkeerplaatsen bij seniorenflat ‘Leeghwaterhof’ Waterwijk

Algemeen

Door Marcel Beijer

WATERWIJK – De geplande seniorenflat ‘Leegwaterhof’ op de het stuk groen in de hoek van de Barracudastraat en Snoekstraat krijgt geen 84, maar 56 parkeerplaatsen. Die toezegging deed wethouder Maaike Veeningen donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

De raadsleden bespraken of voor het plan een Milieu Effecten Rapportagen (MER) nodig is. Eigenlijk vond alleen de Partij voor de Dieren dat nodig. De overige raadsleden waren in meerderheid ook niet blij dat een stuk groen moet verdwijnen, maar stelden dat er uit twee kwaden moet worden gekozen: de schreeuw om seniorenwoningen klinkt hard en ook Waterwijkers willen graag in hun eigen wijk oud kunnen worden. Wel zetten veel partijen vraagtekens bij de geplande 84 parkeerplaatsen die bij het centrum staan ingetekend. Wethouder Maaike Veeningen erkende dat die berekening wordt aangepast. Ze zegde toe dat dit aantal wordt teruggebracht naar 56 parkeerplaatsen: voor iedere seniorenwoning één.

Participatie

Nu geen MER nodig is, kan het concept bestemmingsplan ter inzage gelegd worden. De raadsleden drukten de wethouder op het hart om de bewoners rond het terrein goed mee te nemen in dit proces. Eerder ging de participatie rond een flat aan de Schelvisstraat gruwelijk mis. Daar voelden de bewoners zich gepasseerd. Veeningen liet weten dat er inmiddels een klankbordgroep met bewoners is gevormd die mag meebeslissen over de invulling van het terrein. “Ook voor het college was het een lastige afweging. Het is niet fijn om groen op te offeren voor woningbouw. Maar ook woningen zijn nodig. We vonden dit de meest geschikte plek, mede ook omdat het terrein dicht bij de Leeghwaterplas ligt, dat is ook groen gebied. Daarnaast zullen we, in samenspraak met de bewoners, het terrein zo groen mogelijk inrichten.”

Het stukje grond waar het Leeghwaterhof moet komen. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto