Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Kanttekening - Gijzeling

Algemeen

Hogeschool Windesheim had de gemeente voor het blok gezet, stelde het college: de nieuwbouw moest op de locatie van de Voetnoot komen en anders zouden ze misschien wel uit Almere vertrekken. Inmiddels is duidelijk dat het precies andersom is: het college zette Windesheim voor het blok: ze konden hun huidige locatie uitbreiden, verhuizen naar het winkelpand van V&D/Hudson Bay of nieuwbouw realiseren op de plek van de Voetnoot. Take it or leave it. Natuurlijk koos de onderwijsinstelling voor de Voetnoot.

Het is een nieuwe, uiterst vreemde ontwikkeling in deze soap, maar nog vreemder is dat u en ik als Almeerders dit niet mochten weten.

Wie het wel wisten?

Onze raadsleden.

Onze volksvertegenwoordigers liepen al die maanden met deze kennis rond en hielden hun lippen stijf op elkaar. Ze waren immers akkoord gegaan om dat soort kwesties in vertrouwelijkheid te bespreken. Daarmee lieten ze zich willens en wetens gijzelen door het college.

Nu deze krant – via anonieme bronnen! – kon onthullen dat Windesheim voor het blok werd gezet, hebben ineens meerdere fracties een debat over deze kwestie aangevraagd.

Wat een toneelstuk. Dat hadden ze al maanden geleden kunnen doen, gewoon in de openbaarheid.

Het is soms maar goed dat mensen – in het belang van de democratie – naar de krant durven te lekken.

Marcel Beijer

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto